Φρικιαστικά εγκλήματα που εμπνεύστηκαν από σενάρια ταινίας

Φρικιαστικά εγκλήματα που εμπνεύστηκαν από σενάρια ταινίας

Ταινίες που σίγουρα έχετε δει και εσείς

Είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλές ταινίες και σειρές αλλά και βιβλία βασισμένα σε αληθινά γεγονότα. Κάποιες φορές όμως πάνε αντίθετα τα πράγματα. Τι γίνεται λοιπόν όταν άνθρωποι εμπνέονται από ταινίες και κάνουν φρικιαστικά εγκλήματα;

Ακολουθεί μια λίστα με ταινίες που αποτέλεσαν έμπνευση για φρικτές δολοφονίες

Saw

Ο ψυχοπαθής δολοφόνος Jigsaw των ταινιών Saw είναι από τους πιο τρομαχτικούς δολοφόνους της μεγάλης οθόνης. Ο δολοφόνος έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο καθώς φυλακίζει τα θύματα του  και τα αναγκάζει είτε να πάρουν αποφάσεις για να πεθάνουν είτε βλάπτουν τους εαυτούς τους με διάφορα αντικείμενα έτσι ώστε να βρουν σωτηρία.

Μια μητέρα από το Salt Lake κατέδωσε τον γιο της και τον φίλο του όταν τους κρυφάκουσε να μιλάνε για απαγωγή, βασανιστήρια και δολοφονίες αρκετών ανθρώπων.

Τα δυο αγόρια είχαν σχέδιο να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο ακριβές αντίγραφο του δωματίου βασανιστηρίων του Saw. Μάλιστα έδωσαν και το όνομα ενός αστυνομικού που γνώριζαν και δυο κοριτσιών. Επίσης παραδέχτηκαν πως είχαν κρύψει κάμερες για να καταγράφουν  τις δολοφονίες.

American Psycho

Το 2004 ένας άντρας εν ονόματι Μαικλ Χερνάντεζ μαχαίρωσε τον συμμαθητή του μέχρι θανάτου και είπε πως είχε ως έμπνευση τους δολοφόνους του American Psycho και της Σιωπής των Αμνών. Ισχυρίστηκε πως ταυτίστηκε τόσο πολύ με τους δολοφόνους που ήθελε να αντιγράψει τις πράξεις τους.

Πίστευε ότι ο Θεός του έχει δώσει κάποιες δυνάμεις και ήταν σύμφωνος με τις δολοφονίες των συμμαθητών του. Ο νεαρός καταδικάστηκε για φόνους πρώτου βαθμού.

The Dark Knight

To 2010 ένας άντρας από το Wisconsin πέρασε έναν χρόνο στην φυλακή αφού διέρρηξε το σπίτι του ξάδερφου του και του επιτέθηκε ντυμένος ως Τζόκερ.

Το 2009 μια μαθήτρια από την Ιντιάνα επιτέθηκε με ξυράφι στην καθηγήτρια της. Αφού το έκανε αυτό έτρεξε στην τουαλέτα και χάραξε στο πρόσωπο της τα χαρακτηριστικά σημάδια του Τζόκερ και έβαψε τον εαυτό της σαν και εκείνον. Ευτυχώς η δασκάλα γλύτωσε η νεαρή όμως έπρεπε να εξηγεί τι την οδήγησε στην τρέλα.

Fight Club

To 2009 στην Νέα Υόρκη ένα γκρουπ ανδρών άρχισε να κάνει διάφορες βομβιστικές επιθέσεις όπως στο φιλμ. Έφτιαξαν αυτοσχέδιες  βόμβες και της τοποθέτησαν σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Α nightmare on elm Street

Μια από τις πιο γνωστές ταινίες αποτέλεσε έμπνευση για τις δολοφονίες του Ντάνιελ Γκονζαλε το 2004.

Ένα βράδυ ο παρανοϊκός δολοφόνος κατανάλωσε μια σειρά ναρκωτικών και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους. Είχε εξοπλιστεί με μια σειρά από μαχαίρια και προσποιούταν ότι ήταν ο Φρέντι Κρούγκερ.

Οι αναφορές της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο νεαρός δεν έπαιρνε κατάλληλη θεραπεία για τα ψυχολογικά του προβλήματα και για αυτό προέβη σε αυτές τις πράξεις. Έφαγε 6 φορές ισόβια ενώ κατηγορήθηκε και για δυο απόπειρες δολοφονίες ακόμα. Τελικά αυτοκτόνησε το 2007 στο κελί του.

Interview with a vampire

To 1994 ένας νεαρός είδε την ταινία μαζί με την κοπέλα του. Την ίδια μέρα φέρεται να της είπε «Θα σε σκοτώσω και θα πιω όλο το αίμα σου». Η κοπέλα θεώρησε πως εκείνος αστειευόταν αλλά δεν το έκανε.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας την μαχαίρωσε 7 φορές και ήπιε το αίμα της. Τελικά ομολόγησε πως η ταινία τον επηρέασε.

Scream

H ταινία Scream  άλλαξε τελείως το ύφος των ταινιών θρίλερ. Μάλιστα σε ένα δικαστήριο ένας δικαστής είπε για τις δολοφονίες της ταινίας  «πως ήταν μια πολύ καλή πηγή για να μάθει κάποιος πώς να σκοτώνει».

Το φιλμ ενέπνευσε πολλές δολοφονίες. Ένας από αυτούς ήταν και ένας 24χρονος που έγινε φίλος με μια έφηβη και την κάλεσε στο σπίτι του. Την ίδια μέρα της έκανε πρόταση γάμου που εκείνη ευγενικά αρνήθηκε. Τότε εκείνος πήγε σε άλλο δωμάτιο και έβαλε την στολή. Επέστρεψε με δυο μεγάλα μαχαίρια και μαχαίρωσε την νεαρή 30 φορές. Αργότερα τηλεφώνησε στην αστυνομία και παραδόθηκε ρίχνοντας τις ευθύνες στην ταινία.

Natural Born Killers

Είναι μια από τις πιο διάσημες ταινίες όπου δείχνει ένα ζευγάρι να διαπράττει βιαία και φρικιαστικά εγκλήματα.

Δυο εραστές από την Οκλαχόμα ξεκίνησαν τις δολοφονίες σε ολόκληρη την χώρα όπως έκανε και το ζευγάρι στην ταινία. Το 1995 λήστεψαν και πυροβόλησαν έναν άνδρα, στη συνέχεια έναν ταμεία στην Λουιζιάνα και έπειτα γύρισαν σπίτι τους για να  πουν στους φίλους τους για τα κατορθώματα τους.

Τελικά συνελήφθησαν και ο άντρας εκτελεί ακόμα την ποινή του ενώ η κοπέλα αποφυλακίστηκε το 2010.

Queen of the damned

To 2002 ένας νεαρός δολοφόνησε την κοπέλα του επειδή όπως είπε η πρωταγωνίστρια της ταινίας του είπε να το κάνει για να γίνει βαμπιρ στη δεύτερη ζωή του. Αφού είδε την ταινία 100 φορές ισχυρίστηκε πως η «Akasha» το βαμπίρ της ταινίας τον επισκεπτόταν τα βράδια.

Τελικά μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν φίλο του και ήπιε το αίμα του, ενώ έφαγε και ένα μέρος του κεφαλιού του πριν τον θάψει μέσα σε έναν τάφο. Τελικά μερικά χρόνια αργότερα βρέθηκε νεκρός στο κελί του.