Ενημέρωση του κυπριακού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Ενημέρωση του κυπριακού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, ζήτησε ενημέρωση γύρω από τα όσα τεκταίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εξήγησε στον κ. Μπόλτον, το μέγεθος της τουρκικής παραβίασης η οποία συνιστά κορύφωση της επιθετικότητας.

Ο κ. Μπόλτον, από την πλευρά του επανέλαβε τα περί σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως καταγράφηκαν και στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί επί του ζητήματος από τις ΗΠΑ.

Επίσης, ο  Αμερικανός αξιωματούχος, ζήτησε από τον Κύπριο ΥΠΕΞ όπως παραμείνει ανοικτό το κανάλι επικοινωνίας για συνεχή ενημέρωση επί των εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει παρέμβαση στο διπλωματικό παρασκήνιο από πλευράς ΗΠΑ προς εκτόνωση της κρίσης στην κυπριακή ΑΟΖ.