Η Κύπρος ετοιμάζεται να δεχτεί μεγάλα πολεμικά πλοία

Η Κύπρος ετοιμάζεται να δεχτεί μεγάλα πολεμικά πλοία

Υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία

Η συνεργασία με τη Γαλλία χρονολογείται και αξιολογείται ανά τακτά διαστήματα για να αναπτυχθεί περισσότερο, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης στο sigmalive, για την υπογραφή αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η αναβάθμιση των υποδομών για τη ναυτική και την αεροπορική βάση, ώστε και σαν κράτος «να μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτές τις υποδομές, αλλά και  να συνεισφέρουμε στο πλαίσιο των σκοπών της PESCO και για την ευρύτερη περιοχή».

Σημείωσε ότι οι τόσο ο ίδιος όσο και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, έκριναν σκόπιμο να επιβεβαιώσουν εγγράφως την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία, με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.

«Κρίναμε ορθό να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό με βάση τις σωστές προδιαγραφές και με βάση τις ανάγκες, που δημιουργούνται. Η Γαλλία έχει την τεχνογνωσία», ανέφερε.

Στόχος της ΚΔ είναι η δημιουργία υποδομής στην υφιστάμενη ναυτική βάση, είπε, ώστε να δέχεται μεγάλα πολεμικά πλοία.

Η συμφωνία προνοεί αναβάθμιση και επέκταση της βάσης, τόνισε.

Έχουμε χρονοδιαγράμματα. Μεθοδικά σιγά σιγά θα καταλήξουμε εκεί που πρέπει, σημείωσε.

Όσον αφορά τις Τουρκικές προκλήσεις, ανέφερε πως οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των ενεργειών της Τουρκίας και είναι ευχάριστο που υπάρχει η αναγνώριση ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα.

1
σχόλιο
  1. avatar Δημητριος

    Στα δυσκολα οι Ελληνες εμειναν μόνοι τους. Αυτό δειχνει και η ιστορία. Αλλα δυστυχώς έχουν μείνει ηδη μόνοι τους πολύ πριν αυτά ξεκινήσουν διότι οι προσκινημενες κυβερνήσεις τους ηδη τους έχουν προδώσει

Παρακαλούμε περιμένετε ...