Άλκης Δαυίδ: Ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας συνελήφθη για «κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων»

Άλκης Δαυίδ: Ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας συνελήφθη για «κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων»

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Λίγες μόλις ημέρες αφού προσγειώθηκε στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής με το ιδιωτικό του τζετ συνελήφθη μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του. Ο λόγος για τον Ελληνοκύπριο δισεκατομμυριούχο Άλκη Δαυίδ ο οποίος κατηγορείται ότι μετέφερε κάνναβη αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως γράφει σε δημοσίευμά της η Daily Mail. Μαζί τους ήταν και γνωστός ηθοποιός Jonathan Rhys Meyers.

Οι Δαυίδ και ο Chase Ergen ανέφεραν ότι μετέφεραν 5.000 σπόρους κάνναβης με σκοπό να ξεκινήσουν μία μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί.

Ωστόσο, μετά την προσγείωση, τελωνειακοί υπάλληλοι τους έθεσαν υπό κράτηση για οκτώ ώρες προτού τελικά τους αφήσουν να φύγουν. Μερικές μέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, του συνέλαβαν.

Ο Άλκης Δαυίδ είναι μέλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola. Πιστεύεται, αναφέρει το δημοσίευμα, ότι εκτός από φυτά κάνναβης, μετέφεραν επίσης σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της φίρμας Swissx.

Σε δήλωσή της στην Daily Express, η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σε βάρος του Δαυίδ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή παράνομων ουσιών, παράνομη εισαγωγή κάνναβης στην χώρα και πρόθεση για πώληση.

Ο Δαυίδ δήλωσε στην DailyMail.com: «Η πεθερά και η σύζυγος του Τζόναθαν Ρις Μέγιερς υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Φύγαμε από το αεροδρόμιο μετά την έρευνα αλλά μας συνέλαβαν όταν προσπαθήσαμε να φύγουμε από το νησί μερικές μέρες αργότερα». Ο Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων και παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις τοπικές Αρχές. Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη.

Ο Ergen συνελήφθη, αφού η αστυνομία εντόπισε πάνω του μια ουσία που ο Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν «φαρμακευτική κεταμίνη». Ο Δαυίδ χαρακτηρίζει τη σύλληψη του συνεργάτη του «στημένη υπόθεση». «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές».

Σε μια δήλωση των δύο συνεταίρων αναφέρεται πως στόχος είναι να παράγουν φαρμακευτική κάνναβη στο νησιωτικό κράτος, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία του και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όπως σημειώνουν, είχαν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της χώρας ενώ εργάζονται στενά με πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηματίες.

Χαρακτηρίζουν στημένη την υπόθεση της σύλληψης και ήδη έχουν φθάσει στο νησί οι δικηγόροι τους και ετοιμάζονται να απαντήσουν με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.