Ο Γκουαϊδό ζήτησε επίσημα την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού

Ο Γκουαϊδό ζήτησε επίσημα την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού

Στην δημοσιότητα επιστολή του στον διοικητή της νοτίου διοίκησης των ΗΠΑ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουάιδο, ζήτησε επίσημα την υποστήριξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη συνεχιζόμενη πολιτική και ανθρωπιστική κρίση στο εσωτερικό της χώρας, όπως φαίνεται από επιστολή που δημοσιεύτηκε από τον εκπρόσωπό του Κάρλος Βέκιο.

«Καλωσορίζουμε τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τη συνταγματική μας υποχρέωση στον λαό της Βενεζουέλας, προκειμένου να επαναφέρουμε τη δημοκρατία μας» αναφέρει ο Βέκιο στην επιστολή στον διοικητή της νοτίου διοίκησης των ΗΠΑ Ναύαρχο Κρέγκ Φάλερ.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 11 Μαΐου και δημοσιεύτηκε από τον Βέκιο στο Twitter τη Δευτέρα. Σε αυτήν ζητά συνάντηση μεταξύ της νότιας διοίκησης των αμερικανικών στρατευμάτων και «των κατάλληλων μελών» από τον στενό κύκλο του Γκουάιδο. ​«Είμαστε ευγνώμονες στις ΗΠΑ για τη φιλία τους και την ετοιμότητά τους να στηρίξουν τις συνεχείς προσπάθειές μας να βάλουμε πρώτα από όλα τον λαό της Βενεζουέλας και να αναζητήσουμε καρποφόρο σχεδιασμό και συντονισμό» αναφέρει ο Βέκιο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αναφορά του αυτοανακηρυχθέντα προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, ότι ζήτησε από τον Βέκιο να συναντηθεί με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, για να «συνεργαστούν» πάνω σε μία λύση στην κρίση που πλήττει την χώρα. Την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο CBS, ο Γκουάιδο δήλωσε, ότι εξέταζε το ενδεχόμενο αμερικανικής παρέμβασης ως «εναλλακτική», ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσε να βρει «την καλύτερη έξοδο από την διαμάχη».