Τα κάστανα που… «έκαψαν» τον Ερντογάν

Τα κάστανα που… «έκαψαν» τον Ερντογάν

«Πουλάς 100 λίρες το κιλό ε;»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στην Κωνσταντινούπολη ενόψει και των επαναληπτικών εκλογών στην πόλη.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να αγοράσει κάστανα και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να πληρώσει για τα πέντε σακουλάκια που πήρε αλλά δεν φανταζόταν την τιμή.
Κάποια στιγμή, ρωτά τον πωλητή: «Πόσα σακουλάκια πήρα; Πέντε; Τώρα, πες μου πόσα σου χρωστάω;». Ο καστανάς προσπαθήσει να… αποφύγει την απάντηση. «Τίποτα δεν χρωστάτε κύριε πρόεδρε» ήταν η πρώτη απάντηση.

Ο Ερντογάν επέμεινε ότι πρέπει να πληρώσει. «Δεν γίνεται. Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα, θα μου πεις την κανονική τους τιμή. Πόσο κάνει το κιλό;», επιμένει.

«Σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες» απαντάει ο καστανάς με τον Ερντογάν να μοιάζει να μην… πιστεύει στα αυτιά του. «Πόσο πουλάς το κιλό;» ξαναρωτάει για να πάει την απάντηση «100 λίρες». «Πουλάς 100 λίρες το κιλό ε;» ξαναρωτάει ο πρόεδρος τον καστανά.

Και αφού τον κοιτάει με ένα «δολοφονικό» βλέμμα, ο Ερντογάν βγάζει χρήματα και πληρώνει.

Να σημειωθεί βέβαια ότι η τιμή που του είπε ο καστανάς, 100 λίρες το κιλό ήταν… ειδική για εκείνον. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, η τιμή των καστάνων έχει αυξηθεί 80% μόνο τον τελευταίο χρόνο.