Όπλο Κατευθυνόμενης Ενέργειας κατασκεύασε η Τουρκία

Όπλο Κατευθυνόμενης Ενέργειας κατασκεύασε η Τουρκία

Το Alka είναι εξοπλισμένο με σύστημα λέιζερ για την καταστροφή των στόχων και με ηλεκτρομαγνητικό σύστημα παρεμβολής

Η Τουρκία ανέπτυξε το Όπλο Κατευθυνόμενης Ενέργειας Alka, ένα καινοτόμο οπλικό σύστημα παγκοσμίως, για την εξουδετέρωση παγιδευμένων με εκρηκτικά αεροχημάτων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιούνται συχνά το τελευταίο διάστημα σε τρομοκρατικές επιθέσεις σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας trt.net.tr.

Η κορυφαία τουρκική εταιρεία ρουκετών και πυραύλων ROKETSAN παρουσίασε για πρώτη φορά το Οπλικό Σύστημα Κατευθυνόμενης Ενέργειας (YESS) Alka στην 14η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF'19) που πραγματοποιήθηκε στην Ιστάνμπουλ.

Στις εικόνες από τις δοκιμές του συστήματος που δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, το Alka καταφέρνει να εξουδετερώσει με επιτυχία απειλές όπως αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, drone που παραβιάζουν την ασφάλεια, drone που μεταφέρουν πυρομαχικά, drone-κατάσκοπους και επίθεση σμήνους drone.

Το Alka είναι εξοπλισμένο με σύστημα λέιζερ για την καταστροφή των στόχων και με ηλεκτρομαγνητικό σύστημα παρεμβολής.

Χάρη στον εξοπλισμό του είναι ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα εναντίον οχημάτων όπως drone και μοντέλων αεροσκαφών σταθερών πτερύγων που χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Παράλληλα μπορεί να εξουδετερώνει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από απόσταση.

Το Alka μπορεί να παρακολουθήσει ταυτόχρονα και να εξουδετερώσει πολλαπλούς στόχους χάρη στο ραντάρ και τα ηλεκτροπτικά συστήματα που διαθέτει.