Ο Τραμπ κατηγορεί για fake news την New York Times

Ο Τραμπ κατηγορεί για fake news την New York Times

Για δημοσίευμα ότι οι επιχειρήσεις του υπέστησαν σε μια δεκαετία ζημία άνω του 1 δισ. δολαρίων

Με την αγαπημένη του έκφραση «fake news» απάντησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο άρθρο της εφημερίδας New York Times, που υποστήριζε ότι τη δεκαετία 1985-1994 οι επιχειρήσεις του υπέστησαν ζημία άνω του 1 δισ. δολαρίων.

«Αυτές οι παμπάλαιες και πολύ ανακριβείς πληροφορίες δεν είναι παρά μια επίθεση των Fake News», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα το οποίο βασιζόταν σε φορολογικά έγγραφα. Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η οικονομική υγεία των εταιρειών του αλλά και του ιδίου είχε φτάσει τότε σε «καταστροφικό» σημείο. «Ο Τραμπ», γράφει το δημοσίευμα, «έχασε τόσα πολλά χρήματα που δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος για τα 8 από τα 10 αυτά χρόνια».

Απαντώντας, ο Τραμπ υποστηρίζει, ότι την εποχή εκείνη οι κτηματομεσίτες κατέφευγαν σε μια πρακτική υποτίμησης, όσον το δυνατόν περισσότερο, του ενεργητικού τους, ώστε να παρουσιάζουν απώλειες και να μην πληρώνουν φόρους. «Ήταν η συνήθης πρακτική», επέμεινε.

Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει στο Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου, εντείνοντας το μπρα-ντε-φερ με τους Δημοκρατικούς, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.