Με επανέναρξη εμπλουτισμού ουρανίου απειλεί το Ιράν

Με επανέναρξη εμπλουτισμού ουρανίου απειλεί το Ιράν

Μετά την αναστολή των υποχρεώσεων της Τεχεράνης βάσει της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα

Το Ιράν είναι σε θέση να ξαναρχίσει την διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 20% σε διάστημα μόνο τεσσάρων ημερών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Ο Σαλεχί, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο περιθώριο κυβερνητικής σύσκεψης, δήλωσε ότι το Ιράν μπορεί να ξαναρχίσει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου αμέσως, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ο Σαλεχί προέβη στις δηλώσεις αυτές, αφού το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ανακοίνωσε, ότι η Τεχεράνη θα αναστείλει υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη συμφωνία του 2015, από την οποία ήδη αποχώρησαν οι ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης, ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε, ότι η Τεχεράνη ενημέρωσε για την απόφαση της να αποχωρήσει από δύο σημεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (Joint Comprehensive Plan of Action -JCPOA) με τις πέντε από τις έξι χώρες που την έχουν υπογράψει (Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία).