Σε αποκλεισμό κεντρικών δρόμων προχωράει η αντιπολίτευση στην Αλβανία

Σε αποκλεισμό κεντρικών δρόμων προχωράει η αντιπολίτευση στην Αλβανία

Αντί των διαδηλώσεων έξω από το Κοινοβούλιο

Σε αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών της Αλβανίας αντί διαδηλώσεων μπροστά στο Κοινοβούλιο της χώρας σχεδιάζει να προχωρήσει στο εξής η αντιπολίτευση, όσον αφορά τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις της, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ibna.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιούνται πλέον μπροστά στο Κοινοβούλιο, αλλά στους κύριους δρόμους της χώρας και θα έχουν διάρκεια μία ώρα. Αυτό φαίνεται να είναι μια νέα μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση του σημερινού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν στείλει μηνύματα, ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν σε πολιτική ανυπακοή.

Από την άλλη, η ενωμένη αντιπολίτευση ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή μιας μεγάλης εθνικής διαδήλωσης στις 11 Μαΐου μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού. Αυτή θα είναι η τέταρτη διαδήλωση, που πραγματοποιείται εκεί, ενώ εννέα άλλες έχουν λάβει χώρα μπροστά στο Κοινοβούλιο, την ώρα που συνεδρίαζε η Ολομέλεια.

Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες, από τότε που η αντιπολίτευση στην Αλβανία αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την σημερινή σοσιαλιστική κυβέρνηση του Έντι Ράμα, την οποία κατηγορεί για διαφθορά, δεσμούς με εγκληματικές οργανώσεις και νοθεία στις εκλογές, ζητώντας πρόωρες εκλογές. Συν της άλλης, βουλευτές της αντιπολίτευσης στη χώρα παραιτήθηκαν από το Κοινοβούλιο, για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στο κυβερνών κόμμα.