Ταυτοποιήθηκε η πρώτη σορός στο φρεάτιο μεταλλείου στην Κύπρο

Ταυτοποιήθηκε η πρώτη σορός στο φρεάτιο μεταλλείου στην Κύπρο

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας και η συνέχιση των ερευνών

Την ταυτοποίηση της πρώτης σορού που εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κυριακή 14 Απριλίου και η οποία ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, ανακοίνωσε απόψε η Αστυνομία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει πως μετά από επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν για ταυτοποίηση της νεκρής γυναίκας, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κυριακή 14 Απριλίου, 2019, έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος. Πρόκειται για τη Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, τέως από τις Φιλιππίνες.

Το Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 6χρονη

Ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στη Κύπρο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, τις οποίες ομολόγησε ότι δολοφόνησε ο 35χρονος στρατιωτικός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος κρατείται.

Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια ναυαγωσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, το έργο των Αρχών φαίνεται να δυσκολεύει το συστατικό που βρίσκεται εντός της λίμνης, το οποίο ονομάζεται καλαγκάθι και έχει παρόμοιες ιδιότητες με το Acid και εντοπίζεται σε μετάλλευμα. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να διαλύει τα πάντα γι' αυτό και μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί κάτι μέσα στα νερά της λίμνης.

Σε δηλώσεις του ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε, ότι σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε στη λίμνη με τη ρομποτική κάμερα, αύριο θα γίνουν έρευνες με άλλο μέσο, πιθανώς με τη χρησιμοποίηση σκαφάνδρου, δηλαδή στολή υποβρύχιας κατάδυσης, που δένεται με την επιφάνεια μέσω ομφαλίου λώρου.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού επαναρχίζουν αύριο, καθώς επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που προέκυψε χθες, όταν κρίθηκε απαραίτητη η προσωρινή αναστολή των ερευνών, λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...