Γυναίκα «ξύπνησε» μετά από 27 χρόνια σε κώμα

Γυναίκα «ξύπνησε» μετά από 27 χρόνια σε κώμα

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε συγκρουστεί με λεωφορείο

Ένα σπάνιο ιατρικό περιστατικό καταγράφηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς μία γυναίκα συνήλθε από το κώμα που βρισκόταν εδώ και 27 χρόνια.

Η Munira Abdulla σε ηλικία 32 ετών ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα το 1991, όταν το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με λεωφορείο στο δρόμο για το σχολείο όπου θα παραλάμβανε το γιο της.

Ο Omar Webair, 4 ετών τότε, καθόταν στο πίσω κάθισμα στην αγκαλία της μητέρας του και βγήκε από το τρακάρισμα δίχως καν μία γρατζουνιά!

Η Abdulla τραυματίστηκε σοβαρά και μόλις πέρυσι άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της νοσηλευόμενη σε γερμανικό νοσοκομείο. Ο γιος της, μιλώντας για την περιπέτεια που έζησε με τη μητέρα του σε τοπική εφημερίδα, ανέφερε ότι η αγκαλιά της ήταν εκείνη που του έσωσε τη ζωή:

«Μοιράζομαι την ιστορία της για να στείλω ένα μήνυμα. Να μην χάνει ο κόσμος την ελπίδα του για όσους αγαπάει. Να μην τους θεωρεί νεκρούς όσο βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση(σ.σ κώμα)» και συνεχίσε: «Καθόμασταν πίσω στο αυτοκίνητο και η μητέρα μου βλέποντας το ατύχημα να "έρχεται", με αγκάλιασε ώστε να με προστατεύσει από το χτύπημα» .

Η Munira Abdulla νοσηλεύτηκε στο Λονδίνο σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς να μπορεί να αντιδρά ωστόσο ένιωθε τον πόνο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικές κλινικές κοντά στην πόλη Ομάν στα ΗΑΕ ενώ από το 2017 νοσηλεύτηκε στη Γερμανία.