Κατήγγειλε τον διευθυντή του σχολείου για σεξουαλική παρενόχληση και την έκαψαν

Κατήγγειλε τον διευθυντή του σχολείου για σεξουαλική παρενόχληση και την έκαψαν

Οι συμμαθητές της την περιέλουσαν με κηροζίνη

Η 19χρονη Nusrat Jahan Rafi βρήκε τραγικό θάνατο όταν οι συμμαθητές την, την περιέλουσαν με κηροζίνη και της έβαλαν φωτιά στο σχολείο της.

Δυο εβδομάδες πριν από αυτή την επίθεση η άτυχη νεαρή, από το Μπαγκλαντές είχε καταγγείλει τον διευθυντή της για σεξουαλική παρενόχληση.

Στις 27 Μαρτίου η 19 Nusrat είπε ότι ο διευθυντής της την κάλεσε στο γραφείο του και την άγγιξε με ακατάλληλο τρόπο. Εκείνη έτρεξε έξω και τελικά τον κατήγγειλε.

Στο αστυνομικό τμήμα, έκρυβε το πρόσωπο της στα χέρια της μιας και στη χώρα της συνηθίζουν να κατηγορούν το θύμα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αστυνομικός της είπε να βγάλει τα χέρια της γιατί η καταγγελία δεν είναι σημαντική και τελικά την επόμενη ημέρα το πρόσωπο της έπαιζε παντού στις ειδήσεις.

Στις 27 Μαρτίου, αφού πήγε στην αστυνομία, συνέλαβαν τον διευθυντή.

Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν για την Nusrat. Άρχισαν διαδηλώσεις εναντίων της που ζητούσαν την απελευθέρωση του διευθυντή και είχαν την στήριξη των τοπικών πολιτικών.

Η οικογένεια της άρχισε να ανησυχεί για την ασφάλεια της. Παρά όλα αυτά τα γεγονότα στις 6 Απριλίου η Nusrat πήγε στο σχολείο της για να δώσει εξετάσεις.

Τότε ένας συμμαθητής της την πήρε στην οροφή του σχολείου λέγοντας πως ένας φίλος της ξυλοκοπήθηκε. Στην ταράτσα του σχολείου την περικύκλωσαν και την πίεσαν να αποσύρει την καταγγελία, όταν εκείνη αρνήθηκε την πυρπόλησαν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε ότι οι δολοφόνοι θέλησαν να «φανεί σαν αυτοκτονία».

Τελικά η Nusrat ξέφυγε και κατάφερε να δώσει ακόμα μια κατάθεση πριν πεθάνει.

Ο ένας από τους συμμαθητές της την κρατούσε από το κεφάλι για να χυθεί η κηροζίνη και για αυτό δεν κάηκε. Η νεαρή πήγε στο νοσοκομείο με 80% εγκαύματα στο σώμα της. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την θεραπεύσουν και την έστειλαν στο νοσοκομείο της Ντάκα.

Φοβούμενοι ότι δεν θα τα καταφέρει κατέγραψαν μια δήλωσή της με το κινητό τηλέφωνο του αδελφού της. «Ο δάσκαλος με άγγιξε, θα πολεμήσω αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία μου πνοή»,.

Τελικά στις 10 Απριλίου κατέληξε και χιλιάδες άνθρωποι πήγαν στην κηδεία της.

Από τότε η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα, επτά από τους οποίους φέρονται εμπλέκονται στη δολοφονία. Ο ίδιος ο διευθυντής παραμένει υπό κράτηση ενώ ο αστυνομικός που κατέγραψε την καταγγελία της Nusrat για σεξουαλική παρενόχληση έχει απομακρυνθεί από τη θέση του και μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα.

Ο Πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα συναντήθηκε με την οικογένεια της 19χρονης στη Ντάκα και υποσχέθηκε ότι κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.