Νεκρή βρέθηκε η ύποπτη που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο

Νεκρή βρέθηκε η ύποπτη που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο

Υπήρχαν φόβοι ότι ήθελε να μιμηθεί το μακελειό στο λύκειο Κολουμπάιν

Νεκρός βρέθηκε από τις αρχές του Κολοράντο η 18χρονη Σολ Πάις από τη Φλόριντα, η οποία φερόταν να είχε «παθιαστεί» με τη σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν πριν από 20 χρόνια.

Η 18χρονη ταξίδεψε από την Φλόριντα στο Ντένβερ την Δευτέρα, έχοντας μαζί της ένα όπλο και πυρομαχικά, λίγες ημέρες πριν από την 20η επέτειο της επίθεσης στο σχολείο, κατ΄ατην οποία δύο έφηβοι είχαν σκοτώσει 12 μαθητές και έναν καθηγητή και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν. Η 18χρονη η οποία χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά επικίνδυνη» από τις αρχές, βρέθηκε νεκρή στην επαρχία Clear Creek, σε απόσταση 64 χλμ. από το λύκειο Κολουμπάιν, όπως μετέδωσε το CNN.

Το γραφείο του FBI στο Ντένβερ ειδοποιήθηκε για την ενδεχόμενη απειλή νωρίς την Τρίτη από πράκτορες του FBI στο Μαϊάμι. Ενημέρωσαν τα σχολεία της περιοχής το ίδιο απόγευμα. Δώδεκα τομείς της περιοχής του Ντένβερ ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων για σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με ιστοτόπους των σχολείων της περιοχής και ΜΜΕ.

Νωρίτερα την Τρίτη, δελτίο του FBI ανέφερε πως οι αρχές δεν έχουν κάποιον λόγο για επίσημη σύλληψη, αλλά πως οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πρέπει να συλλάβουν την Πάις, για μια αποτίμηση της ψυχικής της υγείας. Η ανάρτηση του σερίφη στο Twitter, που περιελάμβανε δύο φωτογραφίες της Πάις, ανέφερε πως φορούσε μαύρο μπλουζάκι, παντελόνι παραλλαγής και μαύρες μπότες.