Μεγάλο προβάδισμα του κωμικού Ζελένσκι στις εκλογές στην Ουκρανία

Μεγάλο προβάδισμα του κωμικού Ζελένσκι στις εκλογές στην Ουκρανία

Προηγείται με 48,8% έναντι μόλις 17% του νυν Προέδρου Ποροσένκο

Πέντε ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ουκρανίας κωμικός ηθοποιός Βλαντίμιρ Ζελένσκι συγκεντρώνει ποσοστό 48,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Ο νυν πρόεδρος και αντίπαλός του στον β΄ γύρο Πέτρο Ποροσένκο συγκεντρώνει ποσοστό 17%. Το 1,6% δήλωσε, ότι θα πήγαινε να ψηφίσει, αλλά θα κατέστρεφε το ψηφοδέλτιο, 17,9% δήλωσαν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει, ποιόν θα ψηφίσουν, το 8,8% δεν απάντησε στα ερωτήματα, ενώ το 6,3% δήλωσε, ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

Παράλληλα μεταξύ εκείνων, που θα πάνε να ψηφίσουν κι έχουν αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσουν, το 72,2% δήλωσε, ότι θα ψήφιζε υπέρ του Βλαντίμιρ Ζελένσκι και το 25,4% υπέρ του Πέτρο Ποροσένκο, ενώ 2,4% θ0α πάνε να ψηφίσουν αλλά θα κατέστρεφαν το ψηφοδέλτιο. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 9-14 Απριλίου σε δείγμα 2.004 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 129 σημεία στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Στο ερώτημα, ποιος κατά την άποψη σας θα είναι ο νικητής των εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα είναι ο Ζελένσκι (57,2%), ενώ το 14,1% ότι θα είναι ο Ποροσένκο. Επιπλέον, σε ποσοστό 28,7% οι ερωτηθέντες δήλωσαν, ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ή αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...