Παρανάλωμα του πυρός η Παναγία των Παρισίων – Εικόνες σοκ

Παρανάλωμα του πυρός η Παναγία των Παρισίων – Εικόνες σοκ

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Εκκενώθηκε η γύρω περιοχή

Με ολοσχερή καταστροφή απειλείται ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην οροφή του, σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της εκκλησίας.

Η Πυροσβεστική έκανε λόγο για «ατύχημα», το οποίο προκλήθηκε από τις εργασίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στον Ναό.

Πριν λίγη ώρα, το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων, κατέρρευσε όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε χρήστης στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού, όπου υπήρχαν σκαλωσιές λόγω των εργασιών συντήρησης που ήταν σε εξέλιξη, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν στο βέλος της εκκλησίας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την πυρκαγιά στον ναό της Παναγίας των Παρισίων, σημειώνοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Από την πλευρά του, το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε έρευνα για την πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ, το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, εκκενώνεται, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Ο Μακρόν σπεύδει στον καθεδρικό ναό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σπεύδει στην περιοχή, όπου βρίσκεται ο εμβληματικός Καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων, έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία. Σε μήνυμά του στο Twitter, o Γάλλος πρόεδρος που λίγο νωρίτερα ανακοίνωσε, ότι ακυρώνει το προγραμματισμένο για απόψε διάγγελμά του προς το έθνος για το θέμα των «κίτρινων γιλέκων», σημείωσε:

«Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Έντονη συγκίνηση για ολόκληρο το έθνος. Οι σκέψεις προς όλους τους καθολικούς και προς όλους τους Γάλλους. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, εκφράζω τη λύπη μου που βλέπω να καίγεται αυτό το κομμάτι όλων μας».

Τραμπ: Να δράσουν γρήγορα για να σωθεί η Νοτρ Νταμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την φρίκη του για την πυρκαγιά που μαίνεται στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, προτρέποντας τις δυνάμεις να «δράσουν γρήγορα».

«Πόσο φρικτό να βλέπει κανείς την γιγαντιαία πυρκαγιά στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσουν ρίψεις νερού για να την σβήσουμε. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα», έγραψε στο twitter ο Τραμπ.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους, μεταδίδοντας την πυρκαγιά που κατακαίει τον ναό.

Μέρκελ: Η Νοτρ Νταμ σύμβολο του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε, ότι ο Καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων, που κατακαίγεται από γιγαντιαία φωτιά, είναι ένα «σύμβολο της Γαλλίας» και «του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού». «Αυτές οι φρικτές εικόνες της Παναγίας των Παρισίων να καίγεται μας πληγώνουν. Η Παναγία των Παρισίων είναι σύμβολο της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού Οι σκέψεις μας είναι με τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπεργκ.

«Η Παναγία των Παρισίων καίγεται και μαζί οι καρδιές μας. Οι σκέψεις μας είναι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε με tweet ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας, εκφράζοντας τη στήριξή του στη Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει τον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι εκφράζει επίσης τις «καρδιές» όλων των Γερμανών.