Πέταξε 5χρονο από τον 3ο όροφο εμπορικού κέντρου

Πέταξε 5χρονο από τον 3ο όροφο εμπορικού κέντρου

Συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος απομακρύνθηκε από το σημείο αμέσως μετά

Ένα 5χρονο αγοράκι υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, όταν άγνωστος το πέταξε ή το έσπρωξε από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου του εμπορικού κέντρου Mall of America στην Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ο άνδρας που διέφυγε από το σημείο, συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το παιδί διεκομίστηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, αφού αστυνομικοί και περαστικοί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μπλούμινγκτον, ο Τζεφ Ποτς. Η κατάσταση της υγείας του 5χρονυ παραμένει ακόμη άγνωστη.

Λίγο μετά το περιστατικό, η αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο άνδρα μέσα στο εμπορικό κέντρο, αφού είχε εγκαταλείψει το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό, δήλωσε ο Ποτς. Στον ύποπτο, που ταυτοποιήθηκε ως ο Εμμανουέλ Ντεχάουν Αράντα, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Αυτή την στιγμή δεν εκτιμούμε, ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του υπόπτου και του παιδιού ή της οικογένειας του παιδιού και διερευνούμε, γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό", ανέφερε ο Ποτς σε δημοσιογράφους ακριβώς έξω από το εμπορικό κέντρο. Η αστυνομία έλαβε μια πρώτη κλήση στις 10:17 το πρωί, τοπική ώρα, που ανέφερε ότι ένα παιδί είχε πέσει από το τρίτο όροφο του εμπορικού κέντρου, αλλά αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το παιδί ωθήθηκε ή ρίχτηκε από έναν άνδρα, τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας.

"Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει απειλή για το κοινό σε αυτή την φάση, καθώς ο ύποπτος έχει συλληφθεί", επισήμανε ο Ποτς, προσθέτοντας ότι το περιστατικό φαίνεται να είναι μεμονωμένο. Το Mall of America, ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της πολιτείας, που φιλοξενεί 330 καταστήματα, βρίσκεται στην πόλη Μπλούμινγκτον της Μινεάπολης. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του εμπορικού κέντρου, το επισκέπτονται κάθε χρόνο 40 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο.