Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο βόρειο Σινά

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο βόρειο Σινά

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε μια αγορά στην πόλη Σεΐχ Ζουέιντ στο βόρειο Σινά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Ο δράστης, που ήταν περίπου 15 ετών, ανατινάχτηκε κοντά σε μια ομάδα αστυνομικών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αξιωματικοί, δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες. Το ένα από τα θύματα είναι ένα παιδί 6 ετών. Άλλοι 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο καμικάζι εξαπέλυσε την επίθεση, την ώρα που οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία στην αγορά. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αμέσως την ευθύνη, αναφέροντας ότι έγινε σε αντίποινα για την απώλεια των εδαφών που κατείχε στη Συρία, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστοτόπων SITE. Ο βομβιστής αυτοκτονίας ονομαζόταν Άμπου Χάγκαρ αλ Μάσρι, σύμφωνα με την οργάνωση.

Το Σεΐχ Ζουέιντ βρίσκεται ανάμεσα στο Αλ Αρίς, την πρωτεύουσα του βόρειου Σινά, και τη Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα. Οι τρεις αυτές πόλεις μπαίνουν συνήθως στο στόχαστρο των εξτρεμιστών στην περιοχή αυτή.