«Ανιαρό» για τον Τραμπ το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

«Ανιαρό» για τον Τραμπ το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Δεν θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο καθιερωμένο τραπέζι των δημοσιογράφων

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως το 2017 και 2018 στο περίφημο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στα τέλη Απριλίου, το οποίο χαρακτήρισε σήμερα «ανιαρό» και «πάρα πολύ αρνητικό».

Το γκαλά, μια ετήσια εκδήλωση της πολιτικής ζωής της Ουάσιγκτον, τιμά την ελευθερία του Τύπου και προσφέρει την ευκαιρία στον Πρόεδρο να εκφωνήσει μια ομιλία, που τη χαρακτηρίζει -σε πολλές περιπτώσεις- ο αυτοσαρκασμός, για τα πεπραγμένα της χρονιάς που τρέχει, ενώ δεν διστάζει να βρεθεί στο στόχαστρο των σατιρικών πυρών ενός κωμικού ηθοποιού.

Απουσία ενός κωμικού στο πρόγραμμα της βραδιάς του 2019, που έχει προγραμματιστεί για την 27η Απριλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ, οι σχέσεις του οποίου με πολλά ΜΜΕ παραμένουν τεταμένες, είχε υπονοήσει τον Νοέμβριο, ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει το παρόν, όπως οι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί προκάτοχοί του. Εντέλει ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος θα σνομπάρει και φέτος το νέο ραντεβού για να παραστεί, αντ’ αυτού σε μια συγκέντρωση υπό το σύνθημα «Make America Great Again».

«Θα κάνω μια συγκέντρωση, διότι το δείπνο είναι τόσο βαρετό και τόσο αρνητικό...» είπε σήμερα το πρωί από τους κήπους του Λευκού Οίκου, καταλήγωντας: «Το δείπνο των ανταποκριτών είναι πολύ αρνητικό. Μου αρέσουν τα θετικά πράγματα». Η παράδοση του δείπνου των ανταποκριτών χρονολογείται από το 1921. Από το 1980, όλοι οι Πρόεδροι συμμετείχαν, εκτός του Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981, ο οποίος ανάρρωνε από την επίθεση σε βάρος του, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...