Λήστεψαν μέσα σε 3 λεπτά χρηματαποστολή σε διεθνές αεροδρόμιο

Λήστεψαν μέσα σε 3 λεπτά χρηματαποστολή σε διεθνές αεροδρόμιο

Οι δράστες με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να αρπάξουν 1 εκατ. δολάρια

Ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή στην πίστα ενός διεθνούς αεροδρομίου στο κεντρικό Μεξικό, την ώρα που οι σάκοι με τα χρήματα επρόκειτο να φορτωθούν σε ένα αεροσκάφος και κατάφεραν μέσα σε 3 λεπτά να αποσπάσουν λεία 1 εκατ. δολαρίων.

Η ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης γύρω στις 21:00 τοπική ώρα Μεξικού. Οι ληστές έφθασαν με φορτηγάκι και παραβίασαν τις μπάρες ασφαλείας στην πίστα του αεροδρομίου της Γκουαναχουάτο, εξήγησε η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου, ο Αερολιμενικός Όμιλος του Ειρηνικού (GAP).

Υπό την απειλή όπλων, οι ληστές άρπαξαν τους σάκους, που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ήταν έτοιμοι να φορτώσουν στο αεροπλάνο και στη συνέχεια διέφυγαν παραβιάζοντας τις μπάρες σε ένα άλλο σημείο και όλα αυτά μέσα σε 3 λεπτά, διευκρίνισαν ο GAP και οι τοπικές αρχές. Δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημη πηγή το ακριβές ποσό που εκλάπη, όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η λεία ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. πέσος ή 1 εκατ. δολάρια.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018 μια χρηματαποστολή που μετέφερε 118 εκατ. πέσος (6,2 εκατ. δολάρια) ανακόπηκε από ληστές στην ίδια πολιτεία. Το φορτηγό βρέθηκε αργότερα σφηνωμένο στο έδαφος σε μια κοντινή πόλη. Η Γκουαναχουάτο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά κέντρα του Μεξικού, με πολλά εργοστάσια αυτοκινήτων, αεροναυτικής και βαριάς βιομηχανίας.

Οι δραστηριότητες αυτές, καθώς και η παρουσία σημαντικών ενεργειακών υποδομών, έχουν προσελκύσει εγκληματικές οργανώσεις, με τους συνακόλουθους εκβιασμούς, απαγωγές και κλοπές καυσίμων, σύμφωνα με τις αρχές.