«Μεταχειρίστηκαν τον γιο μου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τον τρομοκράτη που τον σκότωσε»

«Μεταχειρίστηκαν τον γιο μου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τον τρομοκράτη που τον σκότωσε»

Αφαίρεσαν τα όργανα 4χρονου παιδιού που πέθανε στο τρομοκρατικό μακελειό στη Νίκαια

Τρία χρόνια μετά την τυφλή επίθεση με το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος στη Νίκαια της Γαλλίας, και στοίχισε τη ζωή σε 86 πολίτες, ένα ζευγάρι αποκαλύπτει το δράμα που πέρασε ακόμα και μετά το θάνατο του παιδιού τους στο σημείο.

Ο 4χρονος Yanis, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς του στη Le Parisien, έχασε τη ζωή του στις 14 Ιουλίου 2016, υπεβλήθη από τις αρχές σε νεκροψία και αφαίρεση ζωτικών οργάνων

Επί τέσσερις ημέρες, οι γονείς του, Mickaël και Samira δεν μπορούσαν να δουν και να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους. Όπως συνειδητοποιούν σήμερα, αυτό συνέβη γιατί το τετράχρονο παιδί υπεβλήθη σε νεκροτομή και αφαίρεση των ζωτικών οργάνων, τα οποία παραμένουν ακόμη άταφα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Παστέρ.

«Μεταχειρίστηκαν τον γιο μου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τον τρομοκράτη που τον σκότωσε» λέει η μητέρα του παιδιού. Ο δικηγόρος της οικογένειας δηλώνει πως θα προχωρήσει σε αγωγή σε βάρος του δημοσίου, παράλληλα με την δικαστική διερεύνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συγγενείς των θυμάτων για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην παραλιακή οδό της Νίκαιας.

«Ο εφιάλτης επανεμφανίστηκε. Έχω την αίσθηση πως έκλεψαν ένα μέρος του παιδιού μου, πως το σκότωσαν για δεύτερη φορά» λέει απεγνωσμένη η Samira. Το ζευγάρι αναρωτιέται, ενώ ο λόγος του θανάτου του παιδιού τους είναι προφανής, γιατί έπρεπε να υποβληθεί σε νεκροψία και να του αφαιρεθούν τα όργανα.