Σενάρια «επίθεσης» 6ου Στόλου των ΗΠΑ στην Τουρκία

Σενάρια «επίθεσης» 6ου Στόλου των ΗΠΑ στην Τουρκία

Απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί Χίος έχοντας ως στόχο την Σμύρνη, το Αϊβαλί, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό

Για σενάρια «εισβολής» στην Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με την βοήθεια της αντιπολίτευσης στην μετεκλογική περίοδο έκανε λόγο ο έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν, Metin Kulunk σύμφωνα με το sigmalive.

Σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter, ο ισλαμιστής φίλος του Tούρκου Προέδρου  μιλά για επιχείρηση «Δούρειος Ίππος» εναντίoν της Τουρκίας, για ηλεκτρομαγνητική επίθεση με σκοπό την καταστροφή των ηλεκτρονικών υποδομών της χώρας, για προσπάθεια καταστροφής της οικονομίας και ανακήρυξη παράλληλης κυβέρνησης. Μάλιστα ο ίδιος προκειμένου να στοιχειοθετήσει τα σενάρια του επικαλείται πρόσφατο δημοσίευμα της Yeni Safak  το οποίο κάνει αναφορά στο βιβλίο «Fleet Tactics and Coastal Combat» του Captain Wayne P. Hughes Jr και του Nαυάρχου Robert P. Girrie όπου υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Ο Πόλεμος του Αιγαίου», σύμφωνα με το οποίο ο 6ος Αμερικανικός Στόλος σε συνεργασία με Κύπρου-Ελλάδας στρέφεται εναντίον της Τουρκίας.

Τίτλος του άρθρου της Yeni Safak ημερομηνίας 29 Μαρτίου 2019, δυο δηλαδή μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές) είναι «Ο 6ος  στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το σενάριο του βιβλίου, η Ελλάδα σχεδιάζει να μεταφέρει πυραύλους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία ανακοινώνει την πρόθεσή της να αντιδράσει μεταφέροντας  ισχυρές ένοπλες δυνάμεις στο νησί προκειμένου να χτυπήσει το Ελληνικό ναυτικό.

Ακολούθως, σύμφωνα με το σενάριο του βιβλίου, κοντά στην Κύπρο σπεύδει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο  Harry Truman και άλλα πλοία του αμερικανικού στόλου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Τουρκία.

Επιπλέον υπάρχουν άλλα σενάρια για απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί Χίος έχοντας ως στόχο την Σμύρνη, το Αϊβαλί, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό.