Θύμα σαουδαράβων χάκερς έπεσε ο Τζεφ Μπέζος

Θύμα σαουδαράβων χάκερς έπεσε ο Τζεφ Μπέζος

Υπέκλεψαν πληροφορίες από το κινητό του τηλέφωνο, ανάμεσά τους και για την εξωσυζυγική του σχέση

Ο επικεφαλής ασφαλείας του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κατήγγειλε σήμερα, ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο του δισεκατομμυριούχου και υπέκλεψε ιδιωτικές πληροφορίες από αυτό.

Ο Γκάβιν ντε Μπέκερ, ένας επί μακρόν σύμβουλος ασφαλείας, δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνά του, για το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Ιανουάριο, σχετικά με την διαρροή sms μεταξύ του Μπέζος και της Λορίν Σάντσες, μιας πρώην τηλεπαρουσιάστριας, που σύμφωνα με την ταμπλόιντ National Enquirer ήταν ερωμένη του. Λίγο πριν από τη δημοσίευσή τους, ο Μπέζος είχε γίνει πρωτοσέλιδο, καθώς ανακοίνωσε πως παίρνει διαζύγιο.

Τον περασμένο μήνα ο Μπέζος κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, ότι επιχείρησε να τον εκβιάσει, με την απειλή ότι θα δημοσιεύσει "προσωπικές του φωτογραφίες", που φέρεται ότι είχε στείλει στην Σάντσες, αν εκείνος δεν δήλωνε δημοσίως, ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν είχε πολιτικά κίνητρα.

Σε ένα άρθρο για την ιστοσελίδα The Daily Beast, ο ντε Μπέκερ υποστηρίζει, ότι η μητρική εταιρεία του National Enquirer, η American Media Inc., του είχε ζητήσει να διαψεύσει, ότι είχε βρει στοιχεία για "ηλεκτρονική υποκλοπή στη διαδικασία του ρεπορτάζ της εφημερίδας". "Οι ερευνητές μας και πολλοί ειδικοί κατέληξαν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι οι Σαουδάραβες είχαν πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και είχαν αποσπάσει προσωπικές πληροφορίες. Mέχρι σήμερα δεν είναι σαφές, σε ποιόν βαθμό η AMI (η μητρική εταιρεία) γνώριζε λεπτομέρειες" είπε.

Ένας εκπρόσωπος της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει, όταν κλήθηκε. Τον Φεβρουάριο ο υπουργός Εξωτερικών του αραβικού βασιλείου είχε δηλώσει, ότι η Σαουδική Αραβία "δεν έχει ιδέα" για το ρεπορτάζ του National Enquirer για τη σχέση του Μπέζος. Ένας εκπρόσωπος της AMI δεν απάντησε άμεσα, σε αίτημα για να σχολιάσει. Πάντως, η AMI έχει στο παρελθόν δηλώσει, ότι ενήργησε νόμιμα στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Ο ντε Μπέκερ είπε, ότι έχει παραδώσει τα ευρήματα της έρευνάς του σε αμερικανούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...