Συνελήφθησαν δέκα ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Συνελήφθησαν δέκα ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Οι αρχές έδωσαν λιγοστές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για τους ύποπτους

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε, σε εφόδους που έκανε τα ξημερώματα, δέκα ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό επιθέσεων μεγάλης κλίμακας με όπλα και εκρηκτικά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Οι έρευνες της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν στα κρατίδια της δυτικής Γερμανίας βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και Βάδη Βυρτεμβέργη.

Ένας από τους δέκα ύποπτους ισλαμιστές είναι ένας υπήκοος του Τατζικιστάν, αλλά οι αρχές έδωσαν λιγοστές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για τους ύποπτους.

Ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός BR μετέδωσε αργότερα ότι οι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά συνεχίζονται οι έρευνες.

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν επειδή σχεδίαζαν «ένα σοβαρό έγκλημα που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα». Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι συλληφθέντες ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Γερμανία έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια, ανάμεσά τους και η επίθεση το 2016 με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Οι αρχές ανά την Ευρώπη βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν επιθέσεις από ακροδεξιούς εξτρεμιστές έπειτα από την πρόσφατη επίθεση με 50 νεκρούς σε τέμενος της Νέας Ζηλανδίας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.