Πολύνεκρη τραγωδία σε πολυώροφο κτίριο στο Μπανγκλαντές

Πολύνεκρη τραγωδία σε πολυώροφο κτίριο στο Μπανγκλαντές

Από πυρκαγιά που ξέσπασε σε συγκρότημα γραφείων επιχειρήσεων στη Ντάκα

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε αξιωματούχος των διασωστών.

«Ο απολογισμός ανέβηκε στους 17 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χουρσίντ Αλάμ, προσθέτοντας πως είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ένα κτίριο 19 ορόφων με επιχειρήσεις στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, αναγκάζοντας ορισμένους να πηδήξουν, για να γλιτώσουν από τη φωτιά, ενώ πολλοί έχουν εγκλωβιστεί στο κτίριο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια, είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας. Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.