Υπάλληλος μήνησε τον προϊστάμενο του επειδή αεριζόταν

Υπάλληλος μήνησε τον προϊστάμενο του επειδή αεριζόταν

Τι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο

Οι υποθέσεις bullying στον χώρο εργασίας είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Αλλά όταν μηνύεις τον προϊστάμενο σου επειδή αεριζόταν τότε η υπόθεση είναι ασυνήθιστη.

Κι αν σας φαίνεται απίθανο ο Ντέιβιντ Χιγκστ πήγε στα δικαστήρια της Αυστραλίας τον πρώην προϊστάμενό του, Γκρεγκ Σορτ, με τις κατηγορίες ότι «σήκωνε τα οπίσθια του και αεριζόταν» μπροστά του!

Ο Χιγκστ όπως αναφέρει το BBC, τον κατηγορεί για bullying και ζητά αποζημίωση ύψους 1,28 εκατ. δολαρίων από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόρια αποφάσισε ότι αυτή η αηδιαστική συνήθεια του προϊσταμένου δεν συνιστά bullying.

Όμως, ο Χιγκστ έκανε έφεση γιατί ισχυρίζεται πως αυτή η τακτική του προκάλεσε στρες.

«Καθόμουν γυρισμένος προς τον τοίχο και έμπαινε στο δωμάτιο, που ήταν μικρό και χωρίς παράθυρα. Αεριζόταν πίσω μου και έφευγε. Το έκανε 5-6 φορές την ημέρα», δήλωσε ο Χιγκστ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν θυμάται να έκανε κάτι τέτοιο, αλλά μετά παραδέχθηκε ότι «ίσως το έκανα 1-2 φορές».  Όμως ξεκαθάρισε ότι δεν το έκανε με πρόθεση να τον αναστατώσει ή να τον ενοχλήσει.

Ο Χιγκστ πάντως ισχυρίζεται ότι ο προϊστάμενός του τα έκανε όλα αυτά για να τον ξεφορτωθεί. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την υπόθεση την Παρασκευή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...