Όταν η αεροσυνοδός συνειδητοποιεί ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε λάθος χώρα

Όταν η αεροσυνοδός συνειδητοποιεί ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε λάθος χώρα

«Να πάρει η ευχή! Κανείς δεν κατεβαίνει στο Εδιμβούργο; Κανείς για Εδιμβούργο; Εντάξει, παρακαλώ μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο»

Τραγελαφική όσο και ξεκαρδιστική ήταν η στιγμή που αεροσυνοδός συνειδητοποίησε ότι η πτήση του για το Ντίσελντορφ είχε κατά λάθος προσγειωθεί στη Σκωτία και ικετεύει τους επιβάτες να μην βιντεοσκοπούν την… αμηχανία του.

Η πτήση της British Airways ξεκίνησε από το αεροδρόμιο City του Λονδίνου χθες και υποτίθεται ότι θα κατευθυνόταν δυτικά προς τη Γερμανία.

Όταν ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος στο Εδιμβούργο, 500 μίλια μακριά από τον προγραμματισμένο προορισμό του, ο σοκαρισμένος αεροσυνοδός ακούγεται να λέει στους επιβάτες: «Να πάρει η ευχή! Κανείς δεν κατεβαίνει στο Εδιμβούργο; Κανείς για Εδιμβούργο; Εντάξει, παρακαλώ μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η σύγχυση φαίνεται να διασκέδασε τους επιβάτες της πτήσης που κάθονταν κοντά στον άνθρωπο που τράβηξε το βίντεο, ενώ ακούγεται ο αεροσυνοδός να λέει ότι το αεροπλάνο θα συνεχίσει απευθείας για Ντίσελντορφ.

«Ζητάμε συγγνώμη. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας μεταφέρουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα στο Ντίσελντορφ», ακούγεται να λέει ο αεροσυνοδός.

Την ευθύνη για το τεράστιο μπέρδεμα είχε ένας υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος έδωσε εσφαλμένο σχέδιο πτήσης στον πιλότο. Οι επιβάτες συνειδητοποίησαν την γκάφα μόνο όταν άκουσαν την ανακοίνωση του πιλότου «Καλωσορίσατε στο Εδιμβούργο».

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία από τους επιβάτες, οι οποίοι αντιμετώπισαν με ανάμεικτα συναισθήματα το λάθος.