Ποινή φυλάκισης στον άνδρα που μαχαίρωσε πρωταθλήτρια του τένις

Ποινή φυλάκισης στον άνδρα που μαχαίρωσε πρωταθλήτρια του τένις

Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της Πέτρα Κβίτοβα το 2016

Με ποινή φυλάκισης 8 ετών τιμωρήθηκε ο Ραντίμ Ζόντρα για την επίθεση με μαχαίρι στην Τσέχα πρωταθλήτρια του τένις, Πέτρα Κβίτοβα.

Ο 33χρονος άνδρας κατηγορείται ότι το Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε στο διαμέρισμα της Κβίτοβα για να επιδιορθώσει ζημιές, την απείλησε με μαχαίρι και κατά τη διάρκεια της πάλης, της κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο αριστερό χέρι.

Στο δικαστήριο του Μπρνο, ο Ζόντρα - που βρίσκεται ήδη στη φυλακή εκτίωντας ποινή για άλλη υπόθεση- αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του.

Η 29χρονη αθλήτρια, που αυτή τη στιγμή είναι στο νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε αναφέρει ότι υπήρχε αίμα παντού μετά από την επίθεση που δέχθηκε. Επιπλέον, είχε καταθέσει ότι έδωσε στον Ζόντρα χρήματα (440 δολάρια) για να την αφήσει και να φύγει κάτι που το δικαστήριο το δέχθηκε και ζήτησε από τον κατηγορούμενο να τα επιστρέψει στην Κβίτοβα.

Οι συνήγοροι της τενίστριας ανέφεραν ότι τα στοιχεία που προέκυπταν από την ταυτοποίηση dna, ήταν αρκετά -μαζί με τη μαρτυρία της Κβίτοβα- για την καταδίκη του Ζόντρα.

Από την επίθεση αυτή, η Τσέχα πρωταθλήτρια κινδύνευσε να σταματήσει πρόωρα την καριέρα της καθώς χρειάστηκε πολύωρες επεμβάσεις για την επούλωση των τραυμάτων στους συνδέσμους και στους τένοντες του χεριού της. Επέστρεψε στα κορτ τον Μάιο του 2017.