Πανέξυπνοι τρόποι με τους οποίους έβγαλαν κάποιοι 1 εκατ. δολάρια

Πανέξυπνοι τρόποι με τους οποίους έβγαλαν κάποιοι 1 εκατ. δολάρια

Υπάρχουν αντισυμβατικοί τρόποι πλουτισμού που έχει γεννήσει η νέα εποχή μας και η τεράστια απήχηση των κοινωνικών μέσων

O πλούτος είναι ο απόλυτος προορισμός του επαγγελματικού ταξιδιού για πολλούς και υπάρχουν εδώ δοκιμασμένες συνταγές που ασφαλτοστρώνουν τον δρόμο.

Υπάρχουν όμως και αντισυμβατικοί τρόποι πλουτισμού που έχει γεννήσει η νέα εποχή μας και η τεράστια απήχηση των κοινωνικών μέσων.

Η ιστορία του 21χρονου Alex Tew είναι εδώ ορόσημο, αλλά κατά κανέναν τρόπο μοναδική. Ο Tew ήταν ο νεαρός εγκέφαλος πίσω από την ιστοσελίδα The Million Dollar Homepage, την πρώτη του είδους της, που πούλησε 1 εκατ. pixelsδιαφημιστικού χώρου έναντι 1 δολαρίου το pixel.

Το Million Dollar Homepage ξεπούλησε κυριολεκτικά όλο τον χώρο του τέσσερις μόλις μήνες μετά το λανσάρισμά του το 2005. Όσο για τον Alex, που έφτιαξε τη σελίδα ζητώντας χρήματα για τις πανεπιστημιακές του σπουδές, τα παράτησε όλα για να ασχοληθεί με το επιχειρείν.

Και δεν είναι φυσικά ο μόνος…

Ο Scott DeLong έφτιαξε ένα blog που άρχισε να βγάζει σοβαρά λεφτά μέσα σε 8 μήνες: Ήταν στα μέσα του 2013 όταν κάποιος Scott DeLong έφτιαξε το blog ViralNova και έβαλε μερικές διαφημίσεις της Google στις σελίδες του. Οχτώ μήνες αργότερα, έβγαζε εξαψήφια ποσά τον μήνα και εφταψήφια ετησίως χωρίς προσωπικό ή χρηματοδότηση από εξωτερικά κεφάλαια!

Το ViralNova εξαργύρωνε την επιτυχία των πιασάρικων τίτλων των ιστοριών του που γίνονταν ανάρπαστες στα κοινωνικά μέσα και μέσα σε έναν χρόνο είχε μια βάση 100 εκατ. αναγνωστών μηνιαίως. Ο DeLong πούλησε το 2015 το δημιούργημά του στην εταιρία media Zealot Networks έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, το οποίο παράγοντες της αγοράς εκτίμησαν στα 100 εκατ. δολάρια…

Ο Dong Nguyen έφτιαξε μια δημοφιλέστατη εφαρμογή σε μόλις 3 μέρες: Χρειάστηκαν μόλις 3 μέρες για να φτιάξει ο Nguyen το δημοφιλέστερο παιχνίδι του 2014, το φοβερό και τρομερό Flappy Bird! Παρά το γεγονός ότι ήταν δωρεάν, το παιχνίδι απέφερε 50.000 δολάρια τη μέρα, τρέχοντας απλώς ένα διαφημιστικό μπάνερ, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να παραμείνει απλώς 20 μέρες στο App Store για να βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο.

Και αυτό έκανε. Έπειτα από έναν μήνα, ο Nguyen απέσυρε το παιχνίδι του από το App Store, στον κολοφώνα μάλιστα της απήχησής του, επειδή ένιωσε πως παραήταν εθιστικό για τους χρήστες…

Ο Peter Dering έφτιαξε μια εταιρία και τη χρηματοδότησε μέσω Kickstarter: Οι πλατφόρμες χρηματοδότησης Kickstarter και Indiegogo έχουν αλλάξει την αγορά, καθώς ο κόσμος ανεβάζει τις ιδέες του και είναι πάλι ο κόσμος αυτός που τις χρηματοδοτεί. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια άνω του 1 εκατ. μέσω των crowdfunding ιστοσελίδων και η ιστορία του Peter Dering είναι μία από αυτές.

Ο Dering έφτιαξε την εταιρία ρουχισμού Peak Design με τη βοήθεια του Kickstarter. Από το 2011 ως σήμερα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 15 εκατ. δολάρια σε έξι ιδέες που κατέβασε στο Kickstarter, κάνοντας την εταιρία του τη δημοφιλέστερη της πλατφόρμας σε όρους χρηματοδότησης.

Η νηπιαγωγός Deanna Jump άρχισε να πουλά μαθήματα online: Ήταν το 2008 όταν μια νηπιαγωγός ξεκίνησε να πουλά τα προγράμματα μαθημάτων της σε άλλους νηπιαγωγούς μέσω της ιστοσελίδας TeachersPayTeachers. Έφτιαξε δηλαδή 99 ολοκληρωμένα προγράμματα μαθημάτων και τα έδινε έναντι 8 δολαρίων το ένα. Μέχρι το 2012, ήταν πια εκατομμυριούχος! Τα μηνιαία έσοδά της υπερέβαιναν τώρα τα 100.000 δολάρια…