«Εμείς θα σε κάνουμε να πληρώσεις»

«Εμείς θα σε κάνουμε να πληρώσεις»

Μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον εκτελεστή 50 πιστών στα δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον 28χρονο Αυστραλό, Μπρέντον Χάρισον Τάραντ: «θα πληρώσεις για αυτό. Εάν η Νέα Ζηλανδία δεν το κάνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμείς θα σε κάνουμε να πληρώσεις» και συνέχισε: «κακόβουλα, άθλια, έκφυλα, εσύ σκότωσες 50 αδέλφια μας, την ώρα που προσεύχονταν».

Οι λέξεις που αναγράφονταν στα όπλα του ήταν «ομολογία» ότι είχε στο στόχαστρό του την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τόσο μακρινή απόσταση, σημείωσε ο Ερντογάν.

Αργότερα, σε μια ομιλία που εκφώνησε στην επαρχία Κοτζαέλι, στη βορειοδυτική Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να παραμείνει δυνατή.

«Εάν η Τουρκία σκοντάψει, η Συρία, το Ιράκ, η Υεμένη, η Λιβύη, η Βοσνία, το Ρακίν θα σκοντάψουν επίσης» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Η Τουρκία είναι ένα ασφαλές λιμάνι για τους ανθρώπους, από τα Βαλκάνια στον Καύκασο και από το Τουρκιστάν στην Αφρική, όταν βρίσκονται σε ανάγκη, τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σύμβολο της ειρήνης, της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.