Γαλλικό «χαστούκι» στην Τουρκία με Mirage-2000 πάνω από την Κύπρο

Γαλλικό «χαστούκι» στην Τουρκία με Mirage-2000 πάνω από την Κύπρο

Δείτε τα βίντεο

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, πραγματοποιούσαν πτήσεις το μεσημέρι της Δευτέρας, σε περιοχές της Λάρνακας αλλά και της ελεύθερης Αμμοχώστου στην Κύπρο, προκαλώντας ανησυχία σε πολίτες σύμφωνα με το sigmalive.

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες, τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν ορατά από Λάρνακα αλλά και από περιοχές της Ελεύθερης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, τα γαλλικά μαχητικά πραγματοποίησαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος στην περιοχή του Αεροδρομίου Λάρνακας, για αναγνώριση του διαύλου προσγείωσης, στο πλαίσιο της άσκησης.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άσκηση αναγκαστικής προσγείωσης στην περιοχή, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, χωρίς να αποκλείονται τέτοιου είδους φαινόμενα να γίνουν ορατά και στο Αεροδρόμιο Πάφου. «Η ΚΔ παραχώρησε διευκολύνσεις σε γαλλικά μαχητικά τα οποία βρίσκονται σε αεροπλανοφόρο στην περιοχή μας», μας υπογράμμισαν.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο μαχητικά αεροσκάφη, όπως θα δείτε και στα δυο βίντεο που επισυνάπτονται στην είδηση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι άσκηση στην περιοχή πραγματοποιεί και το Ισραήλ η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (19/3), κάτι το οποίο έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την Τουρκία.

1
σχόλιο
  1. avatar Prime Minister

    Ναι βέέέβαια, τώρα ο τούρκος φοβήθηκε!
    Ξέρεις πόσο εύκολα τα κατεβάζεις κάτω αυτά τα κονσερβοκούτια;
    Με καραμπίνα άμα θες!

Παρακαλούμε περιμένετε ...