Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου δεν σημαίνει τίποτα για μας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου δεν σημαίνει τίποτα για μας

Οργισμένη αντίδραση του πρώην υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την χώρα.

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μονόπλευρη και κάθε άλλο παρά αντικειμενική στάση που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Τονίζει δε, ότι «η εν λόγω συμβουλευτικη απόφαση δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Τουρκία πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του διαλόγου, των σχέσεων και της αληλεπιδρασης ΕΕ - Τουρκίας.»

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε στο Twitter, ότι «πρόκειται για μια ανάξια, άκυρη και άνευ κύρους απόφαση». Στη μακροσκελή ανάρτησή του, σημείωσε ότι (αυτή η απόφαση) καθιστά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έρμαιο της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απομακρύνθηκε απο την λήψη υποστηρικτικών αποφάσεων ανοικτών στην δημοκρατική εξέλιξη. Κοιτάει τον κόσμο από το στενό παράθυρο της ακροδεξιάς».

Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο κ. Τσελίκ ανέφερε επίσης, ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πραγματοποίησε ούτε μια επίσκεψη αλληλεγγύης στην Τουρκική Βουλή και ότι ο Πρόεδρος της, μήνες μετά επισκέφθηκε την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αλλά δεν τους ενοχλεί καθόλου να συνεργάζονται με τους ηγέτες του πραξικοπήματος. Είναι γνωστός σε όλους ο ρατσισμός του Επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ, αλλά και η εγγύτητα του συντάκτη της έκθεσης με τους υποστηρικτές των τρομοκρατών παρά με την δημοκρατία».

Τέλος, αναφέρει: «Σας επιστρέφουμε την έκθεση όπως έχει [..] Κάθε φορά που θα βλέπετε αυτή την έκθεση θα θυμάστε πώς βήμα βήμα για μια ακόμη φορά παραδώσατε της Ευρώπη στους ρατσιστές».

1
σχόλιο
  1. avatar Βλαδιμηρος

    Στο τελος π[ληρωνεται ο λογαριασμος σουλτανε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...