Τουρκικό υποβρύχιο σε άσκηση στο Ιόνιο

Τουρκικό υποβρύχιο σε άσκηση στο Ιόνιο

Στην ίδια άσκηση συμμετείχε και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

Στο λιμάνι του Δυρραχίου θα βρίσκεται από τις 14 μέχρι και τις 18 Μαρτίου το τουρκικό υποβρύχιο Gur, που συμμετέχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ, Dynamic Manta 2019, στο Ιόνιο και την Κεντρική Μεσόγειο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το γεγονός της στάθμευσης στην Αλβανία γνωστοποίησε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας, στέλνοντας μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες καθώς το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» θέλει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να βρίσκεται σχεδόν παντού κάνοντας επίδειξη σημαίας.

Στην ίδια άσκηση συμμετείχε και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό με τη φρεγάτα ΕΛΛΗ, μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S-70B), το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και Επιτελείς.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού πολέμου, υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης σε Συμμαχικό επίπεδο.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Τουρκία καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 - SNMG2.