Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας αναζητούν νερό δίπλα στα λύματα

Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας αναζητούν νερό δίπλα στα λύματα

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε είδη καθημερινής ανάγκης

Μέσα από σωλήνες υδάτων δίπλα σε λύματα στον ποταμό Guaire που διασχίζει κατά μήκος την πρωτεύουσα Καράκας, προσπαθούν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας να προμηθευτούν νερό με πλαστικούς κουβάδες τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Όπως λένε όσοι γέμισαν τα δοχεία τους, το νερό απελευθερώθηκε από τις δεξαμενές από τις τοπικές αρχές και είναι -σχετικά- καθαρό. Ωστόσο είναι μόνο για χρήση στην τουαλέτα και στο σφουγγάρισμα, όπως αναφέρουν τοπικές πηγές.

Η έλλειψη νερού αποτελεί συνέπεια του blackout που έχει πλήξει τη χώρα και το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση Μαδούρο, είναι προϊόν σαμποτάζ των ΗΠΑ.

Πέρα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης και την έλλειψη καθαρού, πόσιμου νερού (λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των μηχανισμών άντλησης), οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε είδη καθημερινής ανάγκης ενώ αγαθά όπως το καλαμποκάλευρο και το χαρτί τουαλέτας, έχουν μετατραπεί σε είδη πολυτελείας.

Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο δραματική καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να πλυθούν στα σπίτια τους, να καθαρίσουν τα πιάτα τους και τις τουαλέτες τους.