Δέκα ερωτήσεις-σπαζοκεφαλιές σε συνεντεύξεις για δουλειά

Δέκα ερωτήσεις-σπαζοκεφαλιές σε συνεντεύξεις για δουλειά

Οι πιο παράξενες, περίεργες και εξόχως δύσκολες από αυτές

Η επαγγελματική συνέντευξη είναι πάντα μια στρεσογόνα διαδικασία, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη θέση των ονείρων σου σε έναν κολοσσό του κλάδου.

Ακόμα κι αν το κλίμα φαντάζει ευνοϊκό κι εσύ αισθάνεσαι πως είσαι ο ιδανικός για τη θέση, όλο και κάτι μπορεί να στραβώσει.

Και με ερωτήσεις σαν αυτές που ακολουθούν, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ο ιδρώτας θα τρέξει στο πρόσωπο του υποψηφίου!

Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί που έχουν εκμυστηρευτεί τις αδιανόητες ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν σε συνεντεύξεις για δουλειά στο Facebook, την Amazon, τη Microsoft, τηνGoogle κ.λπ. και η εταιρία ευρέσεως εργασίας Glassdoor μοιράστηκε τις πιο παράξενες, περίεργες και σκανδαλωδώς δύσκολες από αυτές.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα σταματήσει τις σπαζοκεφαλιές στους υποψήφιους υπαλλήλους της, μια γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι κολοσσοί…

Θέση: Αναλυτής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Google

«Υπάρχουν 25 άλογα και 5 διάδρομοι στον ιππόδρομο. Πόσες κούρσες πρέπει να γίνουν ώστε να βρεθούν τα 5 καλύτερα άλογα;»

Θέση: Πληροφορικός στη Microsoft

«Είσαι σε ένα τηλεπαιχνίδι. Υπάρχουν 3 πόρτες. Πίσω από μία υπάρχει ένα βραβείο, οι άλλες δύο έχουν κάρβουνα. Ο παρουσιαστής ξέρει ποια πόρτα κρύβει το βραβείο. Επιλέγεις την πόρτα Νο 1. Πριν την ανοίξει, ο παρουσιαστής ανοίγει την πόρτα Νο 3 και αποκαλύπτεται ένα κομμάτι κάρβουνο. Έχεις την επιλογή να παραμείνεις με την πόρτα που διάλεξες αρχικά ή να αλλάξεις και να επιλέξεις την πόρτα Νο 2. Τι κάνεις;»

Θέση: Επενδυτικός σύμβουλος στη Liberty Mutual

«Αν σου έλεγα πως δεν είσαι αρκετά φιλόδοξος, τι θα έκανες για να με αντικρούσεις;»

Θέση: Πληροφορικός στην Bloomberg L.P.

«Τρεις φίλοι με διαφορετικούς μισθούς θέλουν να βρουν τον μέσο μισθό τους χωρίς να αποκαλύψει ο ένας στον άλλο τον μισθό που παίρνει. Τι κάνουν;»

Θέση: Αναλυτής δεδομένων στο Facebook

«Είσαι έτοιμος να ανέβεις στο αεροπλάνο για το Σιάτλ. Θέλεις να μάθεις αν πρέπει να πάρεις μαζί σου ομπρέλα. Τηλεφωνείς σε τρεις φίλους σου που ζουν εκεί και τους ρωτάς αν βρέχει. Κάθε φίλος σου έχει πιθανότητα 2/3 να σου πει την αλήθεια και πιθανότητα 1/3 να σου κάνει πλάκα λέγοντας ψέματα. Και οι 3 φίλοι σού λένε ότι ναι, βρέχει. Ποια είναι η πιθανότητα να βρέχει πράγματι στο Σιάτλ;»

Θέση: Σύμβουλος επιχειρήσεων στην Bain & Company

«Ποια είναι η ακριβής γωνία που σχηματίζουν οι δείκτες ενός ρολογιού όταν η ώρα είναι 9:30;»

Θέση: Χρηματιστής στην J.P. Morgan Chase

«Πες μου ένα αστείο»

Θέση: Στέλεχος στο τμήμα Προϊόντων του Facebook

«Πώς θα μετρούσες το βάρος της Γης;»

Θέση: Ασφαλιστικός σύμβουλος στη Liberty Mutual

«Πόσους ανθρώπους θα μπορούσες να χωρέσεις στο Τέξας;»

Θέση: Μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού στην Amazon

«Έχοντας μια απεριόριστη παροχή νερού και δύο δοχεία, ένα 3 λίτρων και ένα 5 λίτρων, πώς θα μετρούσες 4 λίτρα νερού;»