Η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο instagram

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο instagram

Ο λογαριασμός της διαθέτει 4,5 εκατομμύρια followers

Σε ηλικία 92 ετών, η Bασίλισσα Ελισάβετ πήρε την μεγάλη απόφαση να μπει ενεργά πλέον στον κόσμο των social media, καθώς ανήρτησε το πρώτο της μήνυμα στο Instagram, μετά από επίσκεψή της στην έκθεση «Top Secret» στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ, το ενδιαφέρον της Βασίλισσας μαγνήτισαν, μεταξύ άλλων, μια συσκευή αποκωδικοποίησης μηνυμάτων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ο πρωτότυπος υπολογιστής NeXT, που χρησιμοποίησε ο Τιμ Μπέρνερς-Λι για να σχεδιάσει τον Παγκόσμιο Ιστό- World Wide Web το 1989.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Βασίλισσα ανέβασε την πρώτη φωτογραφία της στο Instagram. Με την ανάρτησή της στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας, μοιράστηκε με τους 4,5 εκατομμύρια followers της, μια επιστολή από τα Βασιλικά Αρχεία, την οποία έγραψε ο Τσαρλς Μπάμπατζ το 1843 προς τον προ-πάππου της πρίγκιπα Αλβέρτο.

Ο Μπάμπατζ, που θεωρείται «ο πατέρας του υπολογιστή», σχεδίασε το «Difference Engine», την πρώτη μορφή μηχανικού υπολογιστή, το οποίο είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο πρίγκιπας Αλβέρτος τον Ιούλιο του 1843.

Το μήνυμα της Ελισάβετ έφερε την υπογραφή Elizabeth R.

Παρακαλούμε περιμένετε ...