Στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας στα χέρια Κύπρου και Ελλάδας μέσω… selfie

Στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας στα χέρια Κύπρου και Ελλάδας μέσω… selfie

Ο τουρκικός στρατός τις απαγόρευσε

Άμεσα μέτρα λαμβάνει ο τουρκικός στρατός για τις φωτογραφίες selfie που στέλνουν οι φαντάροι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τον τρόπο αυτόν δημοσιοποιούν στρατιωτικά μυστικά στην Ελλάδα.

Αφορμή στάθηκε μία φωτογραφία στρατιώτη στα Κατεχόμενα η οποία στην συνέχεια έγινε είδηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικό διάστημα το Sigmalive δημοσίευσε φωτογραφία Τούρκου στρατιώτη στα κατεχόμενα ο οποίος φωτογραφήθηκε με τα γερμανικά Leopard την άφιξη των οποίων αποκάλυψε η εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το Sigmalive στην Τουρκία, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να επιβάλλουν ακόμη πιο αυστηρές τιμωρίες όταν διαπιστώνονται τέτοιου είδους σοβαρές ενέργειες που απειλούν την εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Πριν από λίγες ημέρες στα Κατεχόμενα ένας Τούρκος στρατιώτης τράβηξε φωτογραφία το έγγραφο της αδείας του και την ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να το αντιληφθούν τα ελληνικά ΜΜΕ και οι Έλληνες στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες να βρουν την ευκαιρία να αντλήσουν διάφορες πληροφορίες από το έγγραφο, όπως τα ολμοβόλα που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός στα Κατεχόμενα και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Σχετικός κανονισμός, που απαγορεύει τη διασπορά τέτοιων πληροφοριών μέσω φωτογραφιών κλπ. υπάρχει στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ωστόσο τις περισσότερες φορές οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ενήμερες για ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τους στρατιώτες και για το λόγο αυτό τώρα κινητοποιήθηκαν ώστε να λάβουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα, όπως κάνουν άλλες χώρες, όπως στη Ρωσία, τη Γερμανία κλπ.