Ο Ακάρ επιθεώρησε την «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Ακάρ επιθεώρησε την «Γαλάζια Πατρίδα»

Ενώ η άσκηση πλησιάζει στο τέλος της στις 8 Μαρτίου η Άγκυρα εξακολουθεί να μην έχει βγάλει τις 100 και πλέον ναυτικές μονάδες που είχε εξαγγείλει

Στο κέντρο επιχειρήσεων της «Γαλάζιας Πατρίδας», στη ναυτική βάση Γκιολτζούκ στη Νικομήδεια βρέθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Γιασάρ Γκιουλέρ, για να ενημερωθεί για τη μέχρι στιγμής πορεία της μεγάλης αερο-ναυτικής άσκησης, σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με ανώτερους αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού που διευθύνουν από τις κατά τόπους θαλάσσιες περιοχές την άσκηση, δίνοντας παράλληλα και τις απαραίτητες οδηγίες για τη συνέχεια.

Φεύγοντας συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε να μην υπάρξει κανένα ατύχημα κατά την πραγματοποίηση της άσκησης.

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε το υποβρύχιο DATAS και παρακολούθησε μέσα από περισκόπιο εικονική εκτόξευση τορπίλης.

Στο τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ και η συνοδεία του επιθεώρησαν το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται τα εγχώρια υποβρύχια «Ρέις» (Reis = ηγεμόνας, το προσωνύμιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν).

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του news.gr ακόμα και σήμερα η Τουρκία δεν έχει βγάλει τον αριθμό των πλοίων που είχε εξαγγείλει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 20-25 και σήμερα βρίσκονται σε περιοχές του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου και δυτικά της Κύπρου.

Όλες οι μονάδες αυτές παρακολουθούνται στενά από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.