Αίγυπτος: Κερδίζει έδαφος η συνεχώς έδαφος η τουριστική κίνηση

Αίγυπτος: Κερδίζει έδαφος η συνεχώς έδαφος η τουριστική κίνηση

Χρόνο με το χρόνο αυξάνονται τα στοιχεία

Ο αιγυπτιακός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς τα στοιχεία του παρουσιάζουν συνεχή άνοδο προσεγγίζοντας περισσότερο τα μεγέθη προ της Αιγυπτιακής Επανάστασης, όταν τότε μετρούσε περίπου 14 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έτσι, όπως αναφέρει και το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, ήρθε στο φως μία νέα έκθεση για τον τουρισμό στις χώρες Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής κατά το οικονομικό έτος 2018, από τον Όμιλο «Colliers International», ο οποίος επισημαίνει ότι για δεύτερο συνεχές έτος τα επίπεδα τουριστικής κίνησης βελτιώθηκαν στην Αίγυπτο κατά το 2018.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στα μεγάλα θέρετρα του Σαρμ Ελ Σέιχ και της Χουργκάντα βελτιώθηκαν πέρυσι κατά 22% και 26% αντίστοιχα, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων του Καΐρου αυξήθηκε κατά 10%.

Σύμφωνα με την έκθεση του ίδιου Ομίλου, υπάρχει μάλιστα η πρόβλεψη ότι για το οικονομικό έτος 2019 τα ποσοστά πληρότητας θα αυξηθούν έτι περαιτέρω κατά 4% για το Κάιρο και κατά 5% για τη Χουργκάντα.

Επίσης, αναφέρεται ότι κατά το έτος 2018, η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αλεξάνδρεια αυξήθηκε κατά 11%, ενώ αναμένεται εκ νέου αύξησή της κατά 3% στη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Τέλος, η ίδια μελέτη επισημαίνει ότι κατά το οικονομικό έτος 2018, οι μέσες ημερήσιες τιμές ενοικίασης δωματίων στην Αίγυπτο αυξήθηκαν κατά 13% στην περιοχή του Καΐρου, κατά 15% στην Αλεξάνδρεια και κατά 25% στο Σαρμ Ελ Σέιχ και στη Χουργκάντα.