Ερντογάν: Θα ξεκινήσουμε σύντομα γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Θα ξεκινήσουμε σύντομα γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Μόλις δύο 24ωρα μετά την ανακοίνωση για το τεράστιο κοίτασμα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Δύο 24ωρα μετά την ανακοίνωση των παοτελεσμάτων της γεώτρησης της Exxon Mobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει και πάλι τους τόνους, δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει η Τουρκία σε γεωτρήσεις, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Μιλώντας σήμερα στη γενέτειρά του, τη Ριζούντα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε, ότι μόλις τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης και όλοι οι έλεγχοι στο νέο πλοίο, το οποίο ονόμασε «Γιαβούζ» και το οποίο βρίσκεται στα ναυπηγεία της Γιάλοβα, θα σταλεί στην Aνατολική Μεσόγειο, για να ξεκινήσει γεωτρήσεις. «Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε, τόσο στη Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυρίων» είπε.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι βάφτισε το νέο πλοίο με το όνομα του σουλτάνου Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ, επί των ημερών του οποίου τριπλασιάστηκε η έκταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εμφανίστηκε δε βέβαιος, ότι η Τουρκία με τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιήσει, θα ανακαλύψει φυσικό αέριο και μάλιστα σύντομα.