Ο Μπιλ Γκέιτς εξομολογείται σε τι τον βοήθησε και σε τι όχι ο απίστευτος πλούτος του

Ο Μπιλ Γκέιτς εξομολογείται σε τι τον βοήθησε και σε τι όχι ο απίστευτος πλούτος του

Ο αμερικανός μεγιστάνας απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών σε διαδικτυακή συζήτηση στο κοινωνικό μέσο Reddit

«Είμαι ο Μπιλ Γκέιτς, συν-πρόεδρος του Bill & Melinda Gates Foundation. Ρωτήστε με ό,τι θέλετε», έτσι ξεκίνησε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου τη διαδικτυακή συζήτηση στο κοινωνικό μέσο Reddit, παραδίδοντας τον εαυτό του στη διακριτική ευχέρεια του κόσμου.

Και κάποιος δεν θα έχανε φυσικά την ευκαιρία να ρωτήσει τον Γκέιτς αν το γεγονός ότι είναι δισεκατομμυριούχος τον έχει κάνει πιο ευτυχισμένο από ό,τι αν ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Και ο Μπιλ δεν μάσησε τα λόγια του.

«Ναι», απάντησε χωρίς περιστροφές, «δεν έχω να σκεφτώ για νοσήλια υγείας ή πανεπιστημιακά δίδακτρα. Το να είσαι ελεύθερος από τις έγνοιες για οικονομικά πράγματα είναι μια πραγματική ευλογία».

Ο Μπιλ δεν τελείωσε ποτέ το πανεπιστήμιο, καθώς εγκατέλειψε όπως ξέρουμε το Χάρβαρντ. Η μεγαλύτερη κόρη του όμως, Jennifer, αποφοίτησε μόλις από το Στάνφορντ. Μόνο που ο Γκέιτς δεν τελείωσε εδώ για τη σχέση πλούτου και ευτυχίας: «Φυσικά, δεν χρειάζεσαι ένα δισεκατομμύριο για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα σε αυτούς τους τομείς ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους».

Άλλος χρήστης ρώτησε τον Γκέιτς τι τον κάνει χαρούμενο. Και τώρα δεν μίλησε για λεφτά: «Κάποιος είπε πρόσφατα πως όταν τα παιδιά σου τα πάνε καλά, αυτό είναι πράγματι πολύ ιδιαίτερο, ως γονέας συμφωνώ απολύτως».

Τι άλλο; «Κάποιες φορές τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχεις δώσει στον εαυτό σου, όπως το να κάνεις περισσότερη γυμναστική, αυτό βελτιώνει επίσης την ευτυχία σου».