H Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την ιθαγένεια του γιου του Μπιν Λάντεν

H Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την ιθαγένεια του γιου του Μπιν Λάντεν

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν είναι καταζητούμενος εδώ και πολλά χρόνια

Στην αφαίρεση της ιθαγένειας του Χάμζα Μπιν Λάντεν, γιου του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε στο Πακιστάν το 2011 από αμερικανούς πεζοναύτες, προχώρησε η Σαουδική Αραβία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Για τον Χάμζα Μπιν Λάντεν, υπάρχει αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολλαρίων από το Στέητ Ντηπάρτμεντ, σε όποιον προσφέρει πληροφορίες για το πού βρίσκεται, καθώς θεωρείται άνθρωπος «κλειδί» στην οργάνωση της Αλ Κάιντα.

Ο καταζητούμενος Χάμζα, πιστεύεται ότι είναι 30 ετών και βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του Οσάμα πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ θεωρείται ότι ήταν στο πλάι του και στο Πακιστάν όταν εισέβαλαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το ίδρυμα Brookings.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Χάμζα Μπιν Λάντεν έχει καλέσει τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα για χτυπήματα εναντίον στόχων στη Δύση -και- ως εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι υπέρ της ένωσης αραβικών φυλών με τους πυρήνες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη στην αραβική χερσόνησο για να επιτεθούν ενάντια στη Σαουδική Αραβία.

Η απόφαση για την αφαίρεση της ιθαγένειας έγινε κατόπιν βασιλικής εντολής σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας ενώ για τα ίχνη του Χάμζα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι κρύβεται κάπου μεταξύ Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν και Συρίας.