Στα ύψη ο πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν, βίντεο με αιχμάλωτο

Στα ύψη ο πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν, βίντεο με αιχμάλωτο

«Συγνώμη κύριε μόνο αυτά επιτρέπεται να σας πω»

Πέρα από τις καταρρίψεις μαχητικών μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν όλα δείχνουν πως έχει ξεκινήσει και ένας πόλεμος σε βάρος της ψυχολογίας των αντιπάλων μεταξύ τους καθώς τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν βίντεο στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται πιλότος ινδικού μαχητικού που αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει όταν αυτό καταρρίφθηκε από τους πακιστανούς.

«Ονομάζομαι μοίραρχος Abhi Nandan. Ο αριθμός μου είναι 27981. Είμαι πιλότος. Η θρησκεία μου είναι ινδουιστής» φαίνεται να λέει ο εικονιζόμενος χειριστής

Όταν τον ρωτούν περισσότερα ο πιλότος απαντά: «Συγνώμη κύριε μόνο αυτά επιτρέπεται να σας πω»

Ο δεύτερος πιλότος που συνελήφθη τραυματίας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ σε νοσοκομείο.

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε ένα πακιστανικό αεροσκάφος στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, όμως στη διάρκεια της επιχείρησης αναχαίτισής του καταρρίφθηκε από το Πακιστάν ένα ινδικό αεροσκάφος.

«Στρατιώτες στο έδαφος είδαν το πακιστανικό αεροσκάφος να πέφτει από τον ουρανό στην πακιστανική πλευρά. Σε αυτή την επιχείρηση δυστυχώς χάσαμε ένα Mig-21. Ο πιλότος χάθηκε στη μάχη. Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι τον κρατά. Ελέγχουμε τις πληροφορίες», δήλωσε ο Ραβίς Κουμάρ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας.

Προς το παρόν το Πακιστάν δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το συμβάν.

Το Πακιστάν «δεν επιθυμεί να πάει σε πόλεμο» με την Ινδία, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι η πακιστανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε δύο ινδικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της χώρας.

«Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση. Δεν επιθυμούμε να πάμε σε πόλεμο», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Ασίφ Γκάφουρ.

Μάλιστα ο Γκάφουρ επεσήμανε ότι οι δύο Ινδοί πιλότοι των αεροσκαφών έχουν συλληφθεί και ένας εξ αυτών έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Δύο πιλότοι συνελήφθησαν. Ένας εξ αυτών ήταν τραυματισμένος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Θα λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Ο άλλος πιλότος είναι υπό κράτηση», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα η πακιστανική Πολεμική Αεροπορία σε ινδικό έδαφος ο Γκάφουρ εξήγησε ότι το Πακιστάν «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να απαντήσει στη χθεσινή επίθεση της Ινδίας στο έδαφός του.

Τόνισε όμως ότι το Ισλαμαμπάντ δεν επιθυμεί να κλιμακώσει την κρίση και για τον λόγο αυτό τα πακιστανικά πολεμικά αεροσκάφη απέφυγαν να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους ή να προκαλέσουν θύματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού του Πακιστάν, τα πακιστανικά αεροσκάφη επέλεξαν έξι στόχους προκειμένου να δείξουν την ικανότητά τους να πλήξουν σημαντικές εγκαταστάσεις, όμως σκοπίμως απέφυγαν να προκαλέσουν ζημιές.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για την πολλοστή φορά που Ινδία και Πακιστάν ανταλλάσουν πυρά καθώς ούκ ολίγες φορές έχουν βρεθεί σε πόλεμο μεταξύ τους.

Η περιοχή του Κασμίρ αποτελεί για μια ακόμα φορά το μήλο της έριδος για τις δυο πλευρές ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στην τελευταία μεταξύ τους σύγκρουση που αποκαλεστηκε πόλεμος του «Καργκίλ» και διεξήχθει το 1999 πάνω από 1.000 στρατιώτες και από τις δύο πλευρές έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα πλέον αφιλόξενα πεδία μαχών καθώς το υψόμετρο σε εκείνη την περιοχή το υψόμετρο ξεπερνά τα 5.000 μέτρα και τον χειμώνα η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους μέχρι και -48 βαθμούς κελσίου.