Φάλαινα βρέθηκε νεκρή στη…ζούγκλα του Αμαζονίου

Φάλαινα βρέθηκε νεκρή στη…ζούγκλα του Αμαζονίου

Άλυτος γρίφος για τους επιστήμονες

Αντιμέτωποι με ένα μυστήριο βρέθηκαν οι επιστήμονες στη Βραζιλία, μετά τον εντοπισμό μιας νεκρής φάλαινας στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Το κήτος, που έχει μήκος 11 μέτρων και πλάτος έξι, εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από ντόπιους.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν βίντεο στο Διαδίκτυο, μια ομάδα βιολόγων αποφάσισε να βρεθεί στο σημείο και να λύσει το μυστήριο.

Οι επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με μια έκπληξη καθώς το κήτος, δεν είχε ούτε τραύματα αλλά ούτε και πληγές.

Φάλαινες απαντώνται συνήθως στο δέλτα του Αμαζονίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου το νερό του ωκεανού εισβάλλει στο ποτάμι. Οι ειδικοί προσπάθησαν να βρεθούν άμεσα στο σημείο, πριν προχωρήσει το κουφάρι του κήτους σε αποσύνθεση προκειμένου να πάρουν δείγματα για ανάλυση.

Η φάλαινα ήταν λίγο μικρότερη από ότι περίμεναν, καθώς ήταν μόλις ενός έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους μάλιστα έχασε τη μητέρα του στη διάρκεια της μετανάστευσης και το μετέφεραν μεγάλα κύματα στο σημείο, όπου μπλέχτηκε στα μανγκρόβια έλη.

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως κατέληξε εδώ, αλλά υποθέτουμε ότι το πλάσμα βρισκόταν κοντά στην ακτή και η παλίρροια, η οποία ήταν αρκετά σημαντική τις τελευταίες ημέρες, το πήρε και το έριξε στην ενδοχώρα», είπε η ειδικός Ρενάτα Έμιν.

Σύμφωνα με τη Maritime Herald η φάλαινα ίσως πέθανε καταπίνοντας πλαστικά στον ωκεανό και το κουφάρι της εκβράστηκε στη συνέχεια στην ακτή.