Η Τουρκική αρμάδα βγαίνει στο Αιγαίο, για «πρόβα πολέμου»

Η Τουρκική αρμάδα βγαίνει στο Αιγαίο, για «πρόβα πολέμου»

Η Άγκυρα κινητοποιεί 102 πολεμικά για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα βγαίνουν τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας καθώς ετοιμάζονται για την έναρξη της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» στις 27 Φεβρουαρίου.

Φρεγάτες, κορβέτες βγαίνουν από τις κύριες βάσεις στο Ακσάζ και το Γκολτσούκ στο Αιγαίο και την Μεσσόγειο φορτωμένα με πολεμοφόδια καθώς τα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνουν ασκήσεις με χρήση πραγματικών πυρών, σύμφωνα με το CNNTurk

Στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» η Τουρκία κινητοποιεί 102 πολεμικά πλοία μεταξύ των οποίοων υποβρύχια, κορβέτες στελθ της κλάσης Milgem και αποβατικά.

Το CNNTurk κάνει λόγο για «πρόβα πολέμου» και προσθέτει πως μαζί με τα πλοία θα ασκηθούν αεροσκάφη, UAV και ελικόπτερα και 15 παράκτια περιπολικά της ακτοφυλακής

Το άρθρο επισημαίνει ακόμα πως στο πλαίσιο της άσκησης θα γίνει για πρώτη φορά χρήση των εγχώρια κατασκευασμένων πυραύλων Cirit και Umtas.

Τα εγχώρια κατασκευασμένα επιθετικά ελικόπτερα Atak επίσης θα συμμετάσχουν σε συνδυασμό με βατραχανθρώπους των μονάδων SAT και SAS. Επίσης θα πραγματοποιηθούν και σενάρια προσβολής στόχων από φρεγάτες και κορβέτες και αποβάσεις πεζοναυτών.

Τα εγχώρια UAV Bayraktar επίσης θα ασκηθούν σε συνδυασμό με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού

Ο ίδιος ο υπουργός Χουλουσί Ακάρ θα παρακολουθήσει την άσκηση.

1
σχόλιο
  1. avatar Κώστας χαλικιας

    Τελικά η Τουρκία πάει φιρι φιρι να φάει το κεφάλι της

Παρακαλούμε περιμένετε ...