Απολύθηκε ο δάσκαλος που φέρθηκε ρατσιστικά σε 10χρονο μαθητή

Απολύθηκε ο δάσκαλος που φέρθηκε ρατσιστικά σε 10χρονο μαθητή

Οι γονείς του που κατάγονται από την Νιγηρία, καταγγέλλουν ότι τον αποκάλεσε «πίθηκο»

Παύθηκε των καθηκόντων του με απόφαση του Ιταλικού υπουργείου Παιδείας, ο δάσκαλος σε σχολείο της πόλης Φολίνιο, ο οποίος τιμώρησε 10χρονο μαθητή λόγω της αφρικανικής καταγωγής του.

Ο δάσκαλος έβαλε τον νιγητιανής καταγωγής μαθητή να σταθεί μπροστά στο παράθυρο με στραμμένο το βλέμμα του έξω από την τάξη. Οι γονείς του μικρού δήλωσαν, ότι ο δάσκαλος χαρακτήρισε το παιδί τους, εκτός από «πολύ άσχημο» και «πίθηκο» κι ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που του φερόταν προσβλητικά μπροστά στους συμμαθητές του. Θεωρούν, παράλληλα, ότι «πρόκειται για σαφέστατο κρούσμα ρατσισμού».

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, πολλοί συμμαθητές του 10χρονου αγοριού σηκώθηκαν και πήγαν δίπλα του, λέγοντας στον δάσκαλο «είμαστε όλοι ίδιοι. Και εμείς, τότε, θέλουμε να καθίσουμε εδώ, κοντά στο παράθυρο». Όλοι οι γονείς των παιδιών της συγκεκριμένης τάξης εξέφρασαν την καταδίκη τους για το συμβάν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πάντα εξαιτίας της καταγωγής και του χρώματος του δέρματός της, ο εκπαιδευτικός είχε προσβάλει και την αδελφή του μικρού μαθητή αφρικανικής καταγωγής, σε άλλη τάξη του ίδιου σχολείου. Η εξήγησή που έδωσε, κατά συνέπεια, ότι «επρόκειτο για κοινωνικό πείραμα κατά του ρατσισμού», δεν κατάφερε να πείσει την διευθύντρια του σχολείου, αλλά κι ούτε τους κατοίκους του Φολίνιο.