Φονική πυρκαγιά σε ιστορική συνοικία της Ντάκα

Φονική πυρκαγιά σε ιστορική συνοικία της Ντάκα

Τουλάχιστον 80 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους

Τραγική κατάληξη είχε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία ιστορική συνοικία της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί 80 νεκροί.

Η φωτιά ξεκίνησε από κτίριο που διατηρούσε εύφλεκτα υλικά στο ισόγειό του ενώ μεταξύ των θυμάτων φέρονται να είναι και άνθρωποι που συμμετείχαν σε γαμήλια γιορτή, σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα.

Η συνοικία Chawkbazar , είναι από τις πιο παλιές της πρωτεύουσας, με στενούς δρόμους και κτίρια το ένα δίπλα στο άλλο. Φονικές πυργκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή καθώς οι συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή είναι πολύ άσχημες.

Η φωτιά ξέσπασε τις βραδινές ώρες όταν οι περισσότεροι ένοικοι του κτιρίου κοιμόντουσαν και -σύμφωνα με τις αρχές- ξεκίνησε από το ισόγειο και ταχύτατα επεκτάθηκε σε τρία διπλανά κτίρια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν ανάμεσα στις φλόγες. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις φιαλών γκαζιών, που συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων ενώ πολλοί βρίσκονται τραυματισμένοι στα κοντινά νοσοκομεία, σε κρίσιμη κατάσταση.