Κίτρινα Γιλέκα: Σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση κατά του Φινκιελκρότ

Κίτρινα Γιλέκα: Σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση κατά του Φινκιελκρότ

Kρατείται από χθες το βράδυ στην Μιλούζ

Ένας πωλητής τηλεφώνων θεωρήθηκε ύποπτος για τις αντισημιτικές ύβρεις κατά του Αλέν Φινκιελκρότ στο περιθώριο διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων το Σάββατο στο Παρίσι με αποτέλεσμα να διαταχθεί η σύλληψη του.

Ο άνδρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ και ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εφημερίδας Parisien, κρατείται από χθες το βράδυ στην Μιλούζ. Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Κυριακή για «δημόσια εξύβριση εξαιτίας καταγωγής, εθνότητας, της χώρας, της φυλής ή της θρησκείας». Οι ύβρεις προκάλεσαν κύμα καταδίκης από το σύνολο, σχεδόν, της πολιτικής τάξης, εξαιρουμένης της Μαρίν Λεπέν.

Ο ύποπτος είναι ο πιο ορατός από τους διαδηλωτές στα βίντεο από το περιστατικό της επίθεσης που μεταδόθηκαν το Σάββατο, διευκρίνισε αστυνομική πηγή.

«Βρωμοσιωνιστή», «σκουπίδι», «η Γαλλία είναι δική μας», φώναξε προς τον γάλλο φιλόσοφο και ακαδημαϊκό ο άνδρας με το κίτρινο γιλέκο. Ο Αλέν Φινκιελκρότ δεν κατέθεσε μήνυση.

Η Γαλλία έχει γνωρίσει πρόσφατα πληθώρα αντισημιτικών ενεργειών. Χθες, 96 τάφοι βρέθηκαν βεβηλωμένοι σε εβραϊκό κοιμητήριο στην Αλσατία.

Διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την Γαλλία, όπου χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο για να καταγγείλουν τις επιθέσεις αυτές, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τα μέλη της κυβέρνησης και εκπροσώπους της πολιτικής τάξης. Ολα τα πολιτικά κόμματα, ενώσεις και κινήματα απηύθυναν κάλεσμα για την συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του αντισημιτισμού, με πρωτοβουλία του πρώτου γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...