Έφυγε από τη ζωή ο Καρλ Λάγκερφελντ

Έφυγε από τη ζωή ο Καρλ Λάγκερφελντ

Έπεσε η αυλαία για τον σχεδιαστή μόδας

Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Χθες βράδυ είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς τελευταία ταλαιπωρείτο με την υγεία του.

Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983.

Ποιος ήταν ο Καρλ Λάγκερφελντ που έγραψε ιστορία στον χώρο της μόδας

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί, στο Παρίσι ο Κάρλ Λάγκερφελντ. Ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας, είχε εισαχθεί χθες το βράδυ εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από προβλήματα που είχε με την υγεία του.

Η είδηση του θανάτου, του διευθυντή του οίκου υψηλής ραπτικής Chanel σκόρπισε θλίψη στον χώρο της showbiz.

Ο Λάγκερφεντ βρισκόταν στο τιμόνι της Chanel από το 1983 και αρκετές φορές είχε τραβήξει πάνω του τα φλας όχι μόνο με της δημιουργίες του αλλά και με τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα.

Εξάλλου το αγαπημένο του μότο ήταν: «Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει».

Ο Κάρλ Ότο Λάγκερφελντ γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1933 και ήταν γόνος εύπορης οικογένειας βιομηχάνων και εκτός από το σχέδιο μόδας, ο Καρλ είχε αδυναμία και στην φωτογραφία.

Αρκετές φορές, με τις καυστικές του δηλώσεις, σχολιάστηκε και έγινε πρώτο θέμα. Οι ατάκες του συγκεντρώθηκαν όλες μαζί και έγιναν βιβλίο με τίτλο: «The World According to Karl».

«Αν μπορούσα να παντρευτώ μία γυναίκα αυτή θα ήταν η γάτα μου η Choupette», «έχω αλλεργία στις σαγιονάρες», «Το να έχεις τατουάζ είναι σα να φοράς κάθε μέρα το ίδιο Pucci φόρεμα» και «Να σκέφτεστε ροζ αλλά ποτέ μην το φοράτε» είναι μόνο μερικές από τις σκέψεις του Καρλ που είχε μοιραστεί με το κοινό του.

Στο βιβλίο του μάλιστα αναφέρεται και στους Έλληνες. «Η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει για ένα πιο καθαρό προφίλ. Είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς έχει τη φήμη πως είναι φοβερά διεφθαρμένη. Δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πως τα χρήματα θα καταλήξουν εκεί που πρέπει. Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να εξαφανιστεί, αλλά έχουν πραγματικά αηδιαστικές συνήθειες» είχε γράψει σε μια από τις 160 σελίδες του.

Ο σχεδιαστής όμως εκτός από τα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια, είχε να πει και καλές κουβέντες μέσα στο πόνημα του.

Για την Μισέλ Ομπάμα: «Δεν καταλαβαίνω αυτή την αλλαγή στα μαλλιά. Λατρεύω τη κυρία Ομπάμα. Την αγαπώ. Ειλικρινά, αυτό δεν της ταιριάζει. Οι αφέλειες ήταν κακή ιδέα».

Για τις αδελφές Μίντλετον: «Η Kέιτ έχει όμορφη σιλουέτα και είναι το κατάλληλο κορίτσι γι΄ αυτό το αγόρι. Μου αρέσει αυτός ο τύπος γυναίκας, μου αρέσουν οι ρομαντικές καλλονές. Από την άλλη μεριά η αδερφή της πασχίζει. Δεν μου αρέσει καθόλου το πρόσωπό της. Θα έπρεπε να δείχνει μόνο την πλάτη της».

Για την πρώην μούσα του Οίκου Chanel, Ινές ντε λα Φρεσάνζ: «Της εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου, εφόσον δεν χρειάζεται ούτε να τη βλέπω άλλο ούτε να ακούω γι' αυτήν».
Για την Χάιντι Κλουμ: «Δεν γνωρίζω. Ποτέ δεν ήταν διάσημη στη Γαλλία. Ούτε η Κλόντια Σίφερ ξέρει ποια είναι».

Για την Λάνα ντελ Ρέι: «Είναι μια κατασκευή με όλα της τα εμφυτεύματα».

Για την Αντέλ: «Είναι κάπως παχιά, αλλά έχει υπέροχο πρόσωπο και θεϊκή φωνή».

Ο σχεδιαστής ποτέ δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία του και διατηρούσε δεσμό με τον Ζακ ντε Μπασιέ, έως το θάνατό του τελευταίου, στα 1989. Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής έγινε το 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου «Tiziani», ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο «Chloe». Ακολούθησαν οι Οίκοι «Fendi» (1965) και «Curiel» (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός «Chanel» (από το 1983).