Νέες συλλήψεις φερόμενων συνεργατών του Γκιουλέν στην Τουρκία

Νέες συλλήψεις φερόμενων συνεργατών του Γκιουλέν στην Τουρκία

Ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων της τελευταίας εβδομάδας φθάνει τους 946

Συνεχίζονται οι συλλήψεις κατηγορούμενων ως συνεργατών με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον «εγκέφαλο», σύμφωνα με την Τουρκία, της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2015. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 29 ανθρώπους με τον αριθμό αυτών που έχουν τεθεί υπό κράτηση την τελευταία εβδομάδα να ανέρχεται σε 946.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Τουρκία κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημα FETO για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016. Η κυβέρνηση θεωρεί το FETO τρομοκρατική οργάνωση και έχει ήδη συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους, που τους κατηγορεί για διασυνδέσεις με το κίνημά του και τον ίδιο τον Γκιουλέν.

Μονάχα την περασμένη Τρίτη, οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 1.112 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Σύμφωνα με το Anadolu, εξ αυτών συνελήφθησαν οι 768.

Οι έφοδοι της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για υποψίες αντιγραφής στις εξετάσεις για την αστυνομία το 2010. Οι εισαγγελείς λένε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν είχαν προμηθευτεί τις απαντήσεις από πριν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...